Rusko veleposlaništvo
Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Po težki bitki umrla babica Savine Atai

29. 11. 2020; 05.00
Avtor: J.K.
Savina Atai

Savina Atai foto: Arhiv Zvezde

Savina Atai žaluje, v 93. letu starosti se je poslovila njena ljuba babica.

Savina Atai je spletnim prijateljem sporočila žalostno vest. Babica Mici je izgubila bitko z boleznijo, s katero se je zadnji mesec borila tudi med belimi bolnišničnimi zidovi.

»Moja samosvoja Mama Mici, danes si postala Angel. Na bivši praznik. Hvala, da si nam dala čas, da se poslovimo, da si se proti vsem verjetnostim borila v bolnici in čudežno odšla iz nje, da te je lahko oči lahko objel, da ti je lahko povedal, kako te imamo radi in koliko nas je pošiljalo zdravilne misli ljubezni v tvojo smer,« je v čustven zapis ujela misli Savina in se v nadaljevanju potopila v ljubeče spomine na trmasto babico, veliko navdušenko nad križankami, ki je imela rada svojo družino, a hkrati tudi svoj mir.

»Za svoj pogreb si želiš imeti oblečeno vijolično bluzo. Zagotovo si bila ena najbolj nenavadnih babic, kar jih je - točno takšno sem te rabila. Marsikdo te ni razumel, zakaj živiš čisto sama, sredi ničesar - in ne greš raje nekam, kjer je udobneje in živahneje. Tvoj mir je bil tvoj največji užitek. Ure in ure časa za reševanje najbolj zahtevnih križank. Brez leksikonov in pomoči. Še ko si mesec nazaj čakala na rešilca, si jih reševala. Da si ponosna name, si mi povedala, ko si prvič našla moje ime v križanki. V tvojem svetu je to najbolj štelo. Vse križanke z mojim imenom imaš shranjene. Zdaj jih bom jaz čuvala. Ti pa. Mama Mici. Zate me ne skrbi. Vem, da si že v nebesih. In da že rešuješ križanke,« je Savina simbolično zapisala v pismu slovesa, ki ga je zaključila z obljubo, da bo babica za vedno ostala v njenem srcu.

Morda vas zanima še:

Umrl basist priljubljene Riblje čorbe

prejšnji članek
Umrl je Darth Vader
Svet slavnih
Umrl je Darth Vader
naslednji članek
Katera moka je najbolj zdrava?
Zdravje
Katera moka je najbolj zdrava?