Abdreja Novak Dobra karma

Andreja Novak: nekateri ne boste mogli več ...

Darja Gajšek Svet24.si

Darja Gajšek pogreša televizijo

roman kirn bobo3 Reporter.si

Janša se je v Bruslju nedvoumno postavil na stran...

rešilec, združeno kraljestvo, london, koronavirus Svet24.si

Angleški sev ne samo bolj nalezljiv, temveč tudi...

20210115-01043753 Necenzurirano

"Oče se je okužil v bolnici in umrl. Niso se ...

odprta-kuhna Odkrito.si

Priljubljena Odprta kuhna naj bi se odprla 19. ...

zirija  (1) Njena.si

Lado Bizovičar končno razkril hčerkino ime

Preverite, brez katere aplikacije si balerina Ana Klašnja ne predstavlja več življenja
| Oglasno sporočilo

Preverite, brez katere aplikacije si balerina Ana Klašnja ne predstavlja več življenja

Ana Klašnja praiv, da "aplikacija moje banke NLB je praktično glavna stvar na mojem telefonu"., Promocijsko gradivo

Pametni telefoni so nam v kombinaciji z internetom omogočili večji nadzor nad našimi življenji. Z njimi namreč lahko dostopamo do česar želimo kadar koli in kjer koli. Ena od zelo pomembnih stvari, ki jo lahko urejamo na telefonih je zagotovo bančništvo. Vse, kar potrebujemo, je aplikacija naše banke.

V Huaweievi trgovini z aplikacijami AppGallery, sicer eni od treh največjih tovrstnih trgovin na svetu, ki šteje že več kot 500 milijonov aktivnih uporabnikov, lahko danes najdemo praktično že vse banke, ki so prisotne v Sloveniji. NLB z aplikacijo NLB Klikin, NKBM z mBank@Net, Delavsko hranilnica z DH Mobilni, Sberbank z mSperbank SI, Sparkasse s Sparkasse M.Stik in Inteso Sanpaolo z aplikacijo Banka IN. Prav tako pa tudi priljubljeni mobilni denarnici mBills in VALU.

Vse naštete lahko človeku močno olajšajo finančna opravila, prihranijo ogromno časa in nenazadnje celo prihranijo kakšen evro, saj ponujajo boljši in predvsem takojšen pregled nad porabo denarja. Ena takšnih, ki si danes ne predstavlja več življenja brez mobilne banke je znana slovenska balerina Ana Klašnja: »Aplikacija moje banke NLB je praktično glavna stvar na mojem telefonu. Brez nje sploh nočem pomisliti, kako bi urejala te zadeve. Zato sem bila izjemno vesela, ko sem si jo lahko namestila iz trgovine AppGallery.«

Kot pravi je namreč pred uporabo mobilne banke bančne zadeve, med drugim tudi plačevanje položnic, urejala kar na bančnem okencu: »Sama nisem pretirano tehničen tip. Zato bančnih zadev nikoli nisem urejala prek spletne banke na računalniku. Ko sem enkrat poizkusila mobilno banko, pa se mi je odprl čisto nov svet. Odkar jo uporabljam na svojem telefonu P40 Pro se enostavno povedano počutim precej bolj neodvisna, saj lahko te zadeve urejam kadar imam čas. Nisem vezana na odpiralne čase poslovalnic in ne rabim več čakati v vrsti. Zelo osvobajajoče.«

5 ključnih prednosti, ki jih nudi uporaba mobilne banke

Dostopnost: Plačevanje položnic, preverjanje stanja na računu, nakazila na druge račune, urejanje limitov in celo sklepanje hitrih kreditov še nikoli ni bilo enostavneje, kot z mobilno banko, saj imamo telefone ves čas pri sebi. Za razliko od bančnih poslovalnic, je mobilno bančno okence odprto 24 ur na dan vseh 7 dni v tednu.

Priročnost: Z uporabo mobilne banke boste prihranili čas, saj vam ne bo treba oditi do poslovalnice in tam čakati v dolgi vrsti, prav tako pa boste lahko marsikaj postorili med kakšnim drugim opravkom, na primer med vožnjo z avtobusom ali med opoldansko kavico. Tako boste bolje izkoristili vsak trenutke svojega dneva in na način sprostili več prostega časa.

Nadzor: Pomislite. Zakaj bi za preverjanje stanja na bančnem računu hodili do bankomata, če to lahko storite kar iz dnevne sobe. Mobilno banko si predstavljajte kot nekakšen daljinski upravljalnik s katerim lahko vse uredite na daljavo. Plačate položnice, pošljete denar partnerju, prekličete izgubljeno bančno kartico in celo sklenete hitri kredit. Prav tako pa ste ves čas na tekočem z dogajanjem na vašem računu, tako da imate nad svojimi financami boljši nadzor.

Hitro poplačilo dolga: Zagotovo ste že kdaj pozabili denarnico in ste prosili prijatelja, če lahko on založi za vaše kosilo. Z mobilno banko ali mobilno denarnico mu lahko ta denar tudi takoj vrnete in se s tem izognete neprijetni situaciji. Saj veste, kako pravijo, čisti računi, dobri prijatelji.

Varnost: Čeprav je morda kdo skeptičen glede varne uporabe mobilne banke, so to v resnici zelo varni sistemi in uporabljajo vrsto varnostnih mehanizmov. Dostop do mobilne banke lahko zaklenete z geslom, prstnim odtisom ali celo svojim obrazom. Če k temu dodate še možnost večstopenjskega preverjanja identitete, na primer v obliki SMS-sporočila z enkratno šifro, ste lahko brez skrbi, da gre za varno trdnjavo.

Tudi Ana Klašnja priznava, da je imela sprva nekaj pomislekov o varnosti podatkov, a ko je poizkusila v praksi, je videla, da je bil strah odveč: »Še enkrat poudarjam, da si nisem najbolj domača s sodobno tehnologijo. A v resnici je bilo nastavljanje varnosti mačji kašelj. Najprej sem na svojem telefonu nastavila odklepanje z vzorcem in prstnim odtisom, kjer me je telefon sam vodil čez postopek, za vstop v mobilno banko pa uporabljam kombinacijo lastnega gesla, prstnega odtisa in enkratne šifre, ki se generira sproti vsakih nekaj sekund.«

Foto: Promocijsko gradivo - Ana Klašnja ni več vezana na odpiralna čase poslovalnic.

Olajšate si življenje že danes

Razlogov zakaj danes, zlasti v časih z omejenimi dostopi do različnih storitev, ne bi za urejanje svojih bančnih storitev uporabljali aplikacije praktično ni. Konec koncev imate s temi aplikacijami vedno na dosegu roke tudi informacije o bližnjih bankomatih, odpiralnih časih poslovalnic in nujnih telefonskih številkah.

Aplikacijo svoje banke lahko poiščete v Huaweievi trgovini AppGallery, ki sicer ponuja še vrsto drugih domačih in tujih priljubljenih aplikacij s katerimi si lahko pomagate poenostaviti življenje. Slednje pa lahko poiščete tudi s pomočjo univerzalnega iskalnika Petal Search, ki vam pomaga najti tudi novice, slike, video posnetke in še vrsto drugih informacij. Iskalnik sicer izkorišča umetno inteligenco in je sposoben prepoznati širok nabor predmetov, kot so ljudje, živali, naravne znamenitosti in rastline, prav tako pa ponuja možnost glasovnega iskanja v več jezikih.

Foto: Promocijsko gradivo - Fotografija je simbolična