nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Klepet: Brigita Langerholc in njena pot iz brezna

2. 1. 2021; 12.00
Avtor: Andreja Comino
Brigita Langerholc

foto: Arsen Perić

Brigito Langerholc smo poznali kot zelo uspešno atletinjo. V športu je dosegla, kar se je doseči dalo. Nato pa se ji je zgodilo življenje: z Olimpa je zgrmela v brezno, ni vedela, kako naprej, ni si znala organizirati življenja, skrbeti za družino, službo ...

Pri tem je zdrsnila v depresijo, pestile so jo še številne druge težave. Ker jih ni znala reševati, sta z možem skoraj bankrotirala. Namesto da bi šla na zdravljenje v Begunje, za kar so ji napisali napotnico, je začela iskati alternativne metode pomoči. Za osvoboditev od notranjega trpljenja je leta trdo garala, a je zmagala: zdaj je krasna žena, srčna mama in uspešna podjetnica. »Ni me več strah. Gledam svetlo v prihodnost in sem polna optimizma,« veselo pove.

»Športno pot sem končala pri 33 letih in nato v razmiku nekaj let rodila tri hčerke. V novi vlogi se nenadoma nisem več znašla in nisem vedela, kako naprej. S tem sem si priklicala depresijo, ki je bila tudi moja velika učiteljica. Vse se je dogajalo zelo hitro in je bilo zelo intenzivno. Mučila me je poporodna depresija, pokarierna in še kaj bi se našlo. Nekatere stvari, v katerih sem dolga leta delovala in bila uspešna, mi niso več služile. Dolga leta sem živela v svojem balončku in imela maske, ki sem jih nosila v medijih in športu, a nenadoma niso bile več učinkovite. Sprevidela sem, da je prišel čas za ‘resetiranje’. Dobila sem napotnico za zdravljenje v Begunjah, a ker sem imela doma majhnega otroka, ki ga nisem želela pustiti doma, sem se odločila za drugo pot, pot alternative,« pove Brigita, ki je najprej obiskala hipnoterapevta.

Skoraj leto in pol je trdo delala, da je postavila temelje glede družine, financ, odnosov v družini in pa vrednot, ki jih z možem želita pustiti svojim trem hčerkam.

Brigita Langerholc foto: Osebni arhiv

Garanje na sebi

»Delo na sebi ni postlano z rožicami. Spreminjanje dolgotrajnih vzorcev je garanje, a je vredno. Meni so se tla povsem zamajala leta 2016, ko sva z možem skoraj bankrotirala, ker sem sprejemala kopico nelogičnih in nerazumnih odločitev. Nisem znala načrtovati financ in rezerv, mož je bil tri leta na zavodu, jaz pa sem mislila, da vse zmorem in da moram vse sama. Na koncu sem se skoraj zlomila,« prizna. Ko sta na družinskih terapijah izenačila njune temelje, je začela razmišljati, kako naprej, kaj je njeno poslanstvo v življenju. Najprej ji je pomagal Marjan Ogorevc, s katerim je reševala osnovne strahove, nato pa nadaljevala z energijskimi terapevtkami – pri čustvenem odklepanju, v Ameriki študira vizualizacijo po metodi Jose Silva Ultramind, obožuje kvantno zdravljenje, zdaj pa se zaveda, da je prišel čas, ko lahko s svojim znanjem in izkušnjami, ki si jih je nabrala z leti študija in dela na sebi, pomaga drugim. Oblikovala je svoj uspešni spletni posel. V tej skupnosti se družijo različne poslovne ženske, športniki in preostali, ki želijo napredovati v sproščanju in vizualizaciji in se trudijo za lepši, boljši in mirnejši svet.

»Ko sem rešila svoje travme iz otroštva in še nekaj po-znejših, se je vse začelo odpirati. Postala sem pristna in ustvarjalna. Razen nekaj malega kot projektne zaposlitve Razvoj kadrov v športu v Olimpijskem komiteju nisem več povezana s športom, spontano pa se mi je zamenjal tudi krog ljudi. Nekateri so preprosto odšli od mene, pa so prišli drugi. Zamenjala sem tako prijatelje kot posel,« pravi.

Svobodna

Ko se je enkrat podala na to pot, se ji je začelo odpirati samo od sebe. »Bilo je zanimivo potovanje, imela sem še nekaj manjših pretresov, a se je vse postavilo na svoje mesto. Letos so mnogi v strahu zaradi novega virusa, jih muči preživetvena stiska, jaz pa imam občutek, da sem zadihala, da sem odvrgla balast, ki ga ne potrebujem več. Počutim se svobodno tako v čustvovanju kot delovanju. Seveda sem vmes veliko delala z alternativnimi terapevtkami in mentorji. Že prej, ko sem bila še v vrhunskem športu, je bilo zakoreninjeno mišljenje, bog ne daj iti k nekomu, da ti pomaga. A najbolje, kar lahko storiš, je, da si poiščeš pomoč. Pravi terapevt ali mentor ti lahko prihrani od pet do deset let trdega dela, še več pa trpljenja. Ljudje ne vedo, da obstajajo ljudje, ki jim lahko pomagajo, ko jim je najteže. Veliko sem bila v tujini in tam imajo tudi najuspešnejši poslovneži strokovnjake, ki jim pomagajo pri energetskem zdravljenju. Tako si prihranijo leta notranjega trpljenja, sproti čistijo, kar se jim nabere. So dokaz, kako je pomembno imeti nekoga, na katerega se lahko obrneš v vsakem trenutku in ti stoji ob strani. Dolga leta sem sodelovala predvsem z moškimi. Zdaj pa me je življenje tako zapeljalo, da to počnem predvsem z ženskami. Ko razmišljam naprej, me ni prav nič strah. Predvsem poslušam sebe in svojo intuicijo. Kadar koli se mi ustavi v življenju, v poslu in odnosih, imam okoli toliko ljudi, ki mi bodo znali pomagati. Ustvarila sem si mrežo svojih ljudi.«

prejšnji članek
Za videospot je uporabila moža in mobilni telefon
Svet slavnih
Za videospot je uporabila moža in mobilni telefon
naslednji članek
Ines Erbus: to je bilo najlažje do sedaj
Svet slavnih
Ines Erbus: to je bilo najlažje do sedaj