reševalci gasilci avstrija
Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo polil s tekočino in jo nameraval zažgati

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Podelitev grammyjev zaradi korone preložena na marec

6. 1. 2021; 09.00
Avtor: K.M.
Billie Eilish

Billie Eilish blestela na grammyjih foto: Profimedia

Podelitev glasbenih nagrad grammy, ki je bila načrtovana za 31. januar v Los Angelesu, je zaradi hitrega širjenja novega koronavirusa v ameriški zvezni državi Kalifornija preložena na 14. marec.

"Ob poslabšanju razmer glede covida-19 v Los Angelesu, ko so bolnišnice preobremenjene, enote za intenzivno nego na robu svojih zmogljivosti in ko lokalne in državne oblasti uvajajo nove ukrepe, smo prišli do zaključka, da je preložitev prireditve edina pravilna odločitev," so po pisanju francoske tiskovne agencije AFP v izjavi za javnost zapisali organizatorji prireditve.

Bruno Mars je sinoči v Madison Square Gardenu prejel šest grammyjev. foto: Kevin Winter


Dodali so, da ni nič pomembnejšega od zdravja in varnosti ljudi v glasbeni skupnosti in vseh tistih, ki neumorno sodelujejo pri pripravi prireditve. Ali bo prireditev vodil komik Trevor Noah, kot je bilo predvideno prvotno, po pisanju AFP zaenkrat ni jasno. Še v povezavi z v januarju napovedano podelitvijo nagrad so sicer organizatorji pred časom sporočili, da bo letošnja izdaja večji del virtualna, pri čemer podrobnosti niso razkrili.

foto: Profimedia

Nominirance je Ameriška diskografska akademija razglasila konec novembra, pri čemer so se glasbeniki z različnih koncev sveta oglašali preko videa. Z največ nominacijami se lahko pohvalijo Beyonce, Dua Lipa, Taylor Swift in raper Roddy Ricch. Kot še piše AFP, je lani zaradi pandemije več podelitev nagrad potekalo virtualno. Zaradi covida-19 pa so preložili tudi letošnjo podelitev oskarjev, ki bo 25. aprila. Los Angeles je sicer trenutno eno od žarišč pandemije covida-19.

prejšnji članek
Horoskop: Vas obremenjujejo čustva bližnjih?
Horoskop
Horoskop: Vas obremenjujejo čustva bližnjih?
naslednji članek
Slovensko zvezdnico dvakrat prijavili na policijo
Svet slavnih
Slovensko zvezdnico dvakrat prijavili na policijo