stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Nenadna smrt slovenske pevke, pela tudi z Brendijem, šokirala

7. 1. 2021; 10.03
Avtor: K.M.
Viktorija Petek

Viktorija Petek foto: TV Veseljak

Poslovila se je slovenska pevka in voditeljica Viktorija Petek.

Kot poroča Radio Veseljak se je nenadoma poslovila slovenska pevka in voditeljica Viktorija Petek. Na svoji spletni strani so zapisali: "Sporočamo žalostno vest, da se je poslovila naša nekdanja radijska in televizijska kolegica Viktorija Petek. Pretresljivo vest je sporočil njen nekdanji, dolgoletni partner in glasbeni kolega Dušan Zore, s katerim sta dolga leta skupaj ustvarjala tudi kot spremljevalna skupina legendarnega Brendija. Sicer zavedno Štajerko, doma iz Laškega je nenadoma izdalo srce. Zaustavilo se je nenadoma in za vedno prenehalo z bitjem."

S članom Mladih upov je poklepetala Viktorija Petek. foto: M24

Klateži, Gregor Stolec in Viktorija Petek.

Slovenskim glasbenikom je velikokrat pomagala kot spremljevalna vokalistka. Zapela je tudi na plošči Brendiju v slovo, kjer so bili objavljeni še neizdani Brendijevi posnetki.

Več informacij lahko najdete TUKAJ >>KLINITE<<.

V svoji glasbeni karieri je posnela več kot 65 pesmi, ter izdala albume Sierra Madre (1994), Zadnji poljub (1997) in Vaya con Dios (2000) ter kompilacijo Najlepše melodije (2006). Posnela je tudi 16 duetov in tercetov s slovenskimi izvajalci, kot so Marjan Zgonc, Boris Kopitar, Gamsi, Nova legija, Smrkci, Franci Pušnik, Mili, Jožica Mavsar, Maja Petek… Med njene najuspešnejše pesmi uvrščamo Dve pomladi, dve jeseni, Sierra Madre, Zadnji poljub, Rdeča vrtnica, Adios amor, Rada bi te pozabila, Nisi pravi ti zame, Vzemi si ga malo (duet Ivo Radin), Angel (duet Franci Pušnik), Zate živim (tercet Boris Kopitar in Marjan Zgonc)… Delovala je tudi v nekaterih glasbenih skupinah. Sredi 90-ih je sodelovala s skupino Smrkci, s katerimi je posnela skladbo Najlepše misli, ki je zadnje besedilo Dušana Velkaverha. Delovala je v (Koradovi in) Brendijevi spremljevalni skupini Za hec in veselje, leta 2018 pa so Korado, Viktorija in Tomaž Palčič, kitarist skupine Gamsi ustanovili skupino Manekeni ter posneli skladbo Ti verjemi samo meni. Bila je tudi avtorica melodij in besedil za druge izvajalce, največja uspešnica je pesem Solza tiho padla je na dlan, ki jo je napisala za Natalijo Kolšek.

Od pevke se poslavljajo tudi številni glasbeni kolegi. 

"Saj ne morem verjeti, da je odšla. Tako nenadoma. Za vedno," je na svojem Facebooku zapisala pevka in urednica pri Radiu Veseljak Jana Ulaga.

"Adijo Vilko! Spoznal sem jo še kot zelo mlado pevko, ki je pristopila k meni in me vprašala, če bi jih lahko pomagal kot pevki, ki si želi prepoznavnosti in glasbene kariere. Predstavil sem jo Dušanu Zoretu in tako se je njena pevska pot začela. Viktorije (samo jaz sem jo klical Vilko) ni več. S tem je umrl del našega življenja in del mozaika prijateljstva, ki smo ga tkali desetletja. Iskreno sožalje sorodnikom in vsem njenim prijateljem," ji je v slovo zapisal Aleksander Jež

Viktorija je veliko sodelovala tudi s citrarko Tanjo Zajc Zupan, ki je zapisala: "Pretresla me je žalostna vest. Za vedno se je poslovila pevka Viktorija Petek. Draga Viki, hvaležna sem ti za neštete, vrhunske back vokale, ki si jih odpela na vseh mojih CD-jih. Skupaj sva mnogokrat stali na odru in doživeli mnogo nepozabnih lepih trenutkov. Odšla si mnogo prezgodaj, pogrešala te bom. Počivaj v miru."

"Viktorija Petek, hvala za prečudovito pesem, ki si jo ustvarila zame takrat. Zdaj bo ta solza stekla tebi v slovo, a kdor za sabo pušča take kreacije, nikoli zares ne umre. RIP in pozdravi Brendija," je na družbenem omrežju zapisala Natalija Kolšek

prejšnji članek
Horoskop: Pazite na besede in dejanja
Horoskop
Horoskop: Pazite na besede in dejanja
naslednji članek
Na male ekrane prihaja težko pričakovan film Locked Down
Svet slavnih
Na male ekrane prihaja težko pričakovan film Locked Down