pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Umrla je igralka in oskarjeva nagrajenka Cloris Leachman

28. 1. 2021; 12.00
Avtor: K.M.
Cloris Leachman

Cloris Leachman v seriji Vzogja za začetnike (Raising Hope) foto: Profimedia

V 95. letu starosti se je poslovila priznana ameriška igralka, ki se je v zadnjih letih gledalcem prikupila tudi z vlogami v situacijskih komedijah. Gledali smo jo tudi v Sloveniji.

Ameriška igralka Cloris Leachman naj bi umrla naravne smrti v svojem domu v Kaliforniji. Čeprav smo jo v zadnjih letih poznali predvsem po vlogah v situacijskih komedijah, kot je recimo vloga babice v seriji Glavca in babice v seriji Vzgoja za začetnike, pa se je v svet Hollywooda zapisala s številnimi odmevnimi vlogami tako v svetu filma kot televizije. 

Vloga v filmu The Last Picture Show (Zadnja predstava) iz leta 1971 režiserja Petra Bogdanovicha ji je celo prinesla prestižno nagrado oskar za stransko vlogo. 

Od nje se je na Instagramu že poslovila soigralka iz serije Vzgoja za začetnike Shannon Woodward, ki je ob posnetku skupne scene zapisala: "Cloris je bila genialna. Močno jo bomo pogrešali. Danes si morate ogledati nekaj, v čemer je nastopala. Počutili se boste boljše."

Na Instagramu pa se je oglasil tudi Frankie Muniz, ki je v vlogi Malcoma nastopil v seriji Glavca. "Žalosten sem, ker sem izvedel za Cloris. Z njo je bilo super delati, saj se na snemanju ni bala preizkusiti ničesar. To, da se nismo smejali in uničili poizkusov snemanja, nam je bilo vedno v izziv. Hkrati pa je bila do vseh zelo prijazna. Počivaj v miru babica."

prejšnji članek
Mati vseh semen, polna koristnih, hranljivih snovi
Zdravje
Mati vseh semen, polna koristnih, hranljivih snovi
naslednji članek
Ko potrka ljubezen: Spoznajte glavno igralko zasebno
Svet slavnih
Ko potrka ljubezen: Spoznajte glavno igralko zasebno