stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Darja Gajšek: Simona Weiss je moj vzor

8. 2. 2021; 08.00
Avtor: Eva Jandl/Svet24
Darja Gajšek

Darja pravi, da Simone ni nikoli srečala, a je zanjo še danes vzornica. foto: Promocijski material

Za Darjo Gajšek pravijo, da je stopila na pot, da postane kraljica ljudskih src – kot je to bila Simona Weiss. Kaj o tem pravi Darja?

Pesem Solza, ki jo je za Darjo Gajšek napisal Goran Šarac, mož pokojne Simone Weiss, se je že vsidrala na lestvice in v srca ljudi. Namreč, zdi se, da je Darja tako z glasbo kot ikonografijo stopila na pot kraljice ljudskih src in da je Goran Šarac v njej našel drugo muzo in motivacijo za ustvarjanje. Zato smo jo vprašali, ali je poznala Simono, rada posluša njeno glasbo, zakaj je zanjo posebna? »Simona Weiss je kraljica ljudskih src. Je ena in edina in sem izjemno srečna, da ostaja za vedno zapisana v srcih poslušalcev. Tudi jaz sem njena izjemna oboževalka že od mladih nog. Njene pesmi so bile del mojega otroštva, del mojih najstniških dni,« je povedala Darja, za katero je deset let glasbene kariere, šest let pa je tudi vodila oddajo Slovenski pozdrav skupaj z Blažem Švabom.

VZORNICA

Simona je bila njen vzor, pravi. »Zame je bila vzor kot pevka, ki je znala s svojim izjemnim vokalom in preprostostjo najti pot do ljudskih src, vzor kot izjemno lepa ženska, kot mama, žena, kot izjemna psihologinja. Žal se nisva uspeli nikoli srečati, ampak čutim, da je vedno z nami, ko ustvarjamo, pojemo in snemamo.« Goran je sicer zanjo ustvaril pesmi za cel album, zadnja pesem je šesta po vrsti. Darja pa se je predstavila tudi z novim slogom in novimi fotografijami, ki spominjajo na – kraljico ljudskih src.

prejšnji članek
Kako sta si Klemen Slakonja in Mojca Fatur razdelila delo za šolo
Svet slavnih
Kako sta si Klemen Slakonja in Mojca Fatur razdelila delo za šolo
naslednji članek
Jan Bučar tega pri ženskah ne razume
Svet slavnih
Jan Bučar tega pri ženskah ne razume
#obraziavenija
obraziavenija