stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

To je pesem Amen, s katero nas bo Ana Soklič zastopala na Evroviziji

27. 2. 2021; 09.11
Avtor: T.M.
Ana Soklič, Adrijan Pregelj

Ana Soklič foto: Adrijan Pregelj

Ana nas bo maja na Nizozemskem zastopala s pesmijo Amen, ki je nastala v sodelovanju z vrhunsko, mednarodno zasedbo.

Pesem Amen je Ana Soklič zapela s pomočjo zbora, ki ga vodi Dorian Holley, nekdanji spremljevalni vokalist Michaela Jacksona, za produkcijo pesmi je poskrbel mednarodno priznan Tony Maserati, ki je zvočno oblikoval posneto gradivo. Z Maseratijem sodelujejo znana imena, kot so Lady Gaga, Ed Sheeran, Jennifer Lopez, Whitney Houston, David Bowie in številni drugi. Skladba je nastala tudi v sodelovanju s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija.

Letošnjo, zelo drugačno, EMO sta skupaj vodila Lea Sirk in Nejc Šmit, ki sta v enourni oddaji gledalce popeljala čez šestdesetletno zgodovino izbora ter zgodovino slovenskih predstavnikov na Evroviziji. 

Skladba je bila izbrana izmed 191 prispelimi na javno vabilo in na vabilo avtorjem s strani naše letošnje evrovizijske predstavnice. Vse prispele skladbe sta ocenjevali dve strokovni komisiji. V prvem krogu so bili člani komisije dvakratna udeleženka Pesmi Evrovizije, izredna profesorica Univerze v Ljubljani, Darja Švajger, avtor zmagovalne Pesmi Evrovizije 2007 (Molitva) Vladimir Graić in letošnja evrovizijska predstavnica Ana Soklič, ki so o odločali do izteka roka, predpisanega v javnem vabilu. V drugem krogu pa je komisija v sestavi Darja Švajger, vodja službe ZKP RTV Slovenija Mojca Menart ter glasbenik, avtor glasbe, besedil in pevec Matevž Šalehar Hamo odločala med tremi skladbami, ki jih je zapela Ana Soklič.

prejšnji članek
Horoskop: Ne pretiravajte pa z besedami
Horoskop
Horoskop: Ne pretiravajte pa z besedami
naslednji članek
Veronika Podgoršek: Lahko bi bilo huje
Svet slavnih
Veronika Podgoršek: Lahko bi bilo huje