Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Tarantino zdaj še s knjigo Bilo je nekoč v Hollywoodu

9. 3. 2021; 10.00
Avtor: K.M.
Bilo je nekoč ... v Hollywoodu

Bilo je nekoč ... v Hollywoodu foto: Promocijska fotografija

Po velikem uspehu filma, bo režiser Quentin Tarantino izdal še literarno različico v obliki romana. Sam pravi, da so bile knjižne adaptacije filmskih zgodb njegovo prvo odraslo branje, nad njimi pa je navdušen še danes.

Že novembra je bilo potrjeno, da bo film, ki je prejel kar 10 nominacij za oskarja, dobil še svojo knjižno različico, ki jo bo spisal kar režiser filma sam. Tarantino je ob najavi knjige dejal, da se z njo poklanja njemu ljubemu, a pogosto marginaliziranemu literarnemu podžanru romanov, ki nastajajo po filmski predlogi. Ob tem je izrazil navdušenje, da bo protagoniste iz filma spoznal še v literarni obliki, je režiserjeve besede povzel portal Dreadcentral.

Quentin Tarantino foto: Reuters

Roman z zgodbo o igralcu in njegovem dvojniku v neizprosni filmski industriji leta 1969 v Los Angelesu, ki med drugim spregovori tudi o igralki in ženi režiserja Romana Polanskega Sharon Tate, ki so jo nosečo umorili pripadniki ameriškega Mansonovega kulta, bo izšel junija. Ob najavi romana so v založbi zapisali, da bo "obenem izvrsten, smešen in brutalen".

Tarantino je sicer z založbo HarperCollins podpisal dvojno pogodbo, s katero se je zavezal k izdaji romana po z dvema oskarjema nagrajenem filmu Bilo je nekoč ... v Hollywood ter teoretskega dela. Tako je Tarantino napovedal še knjigo Cinema Speculation, v kateri bo podal svoj pogled na filme iz 70. let.

prejšnji članek
Horoskop: Veliko bolj boste odzivni na ljubezen
Horoskop
Horoskop: Veliko bolj boste odzivni na ljubezen
naslednji članek
Lindsay Vonn nastopila kot osupljiva manekenka
Kultura
Lindsay Vonn nastopila kot osupljiva manekenka