kranj, prometna-nesreča, avtobus
Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju trčil v kolesarko

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Miran Rudan: grozno je, da ne moreš opravljati svojega posla

26. 4. 2021; 08.00
Avtor: K.M.
Miran Rudan_Foto Denis Čotar

Miran Rudan foto: Denis Čotar

Slovenski glasbenik in pevec Pop Design nam je zaupal, kako se počuti, ker že več kot letni dni ne sme nastopati in opravljati svojega dela.

Miran Rudan nam je sicer priznal, da je bila pavza vseeno koristna, a vseeno ne v takšen obsegu, kot je v zadnjem dobrem letu zadela slovenske glasbenike. "Zame vsekakor. Spočil sem glasilke, glavo in telo. Se poglobil vase. Vse to sem potreboval saj sem vsa ta leta (cca. 35 let) nenehno nastopal in je bilo malo pavze prav dobrodošlo. Ampak ne toliko kot je je bilo sedaj. To je pa šlo že v drugo smer, saj je resnično grozno, da ne moreš opravljati svojega posla že več kot leto dni. Energije imam za izvoz zato upam na zeleno luč za koncerte."

Preberite še: Miran Rudan zaradi razmerja z 20 let mlajšo nikoli ni naletel na ovire. Slovenski glasbenik je namreč že vrsto let zaljubljen v lepo Anito, s katero imata tudi dva sinova. >>KLIKNITE TUKAJ<<

Kdaj pa mu je bilo v zadnjem letu najtežje? "Po pravici povedano - vsakič, ko pomislim na vse to. Onemogočajo mi nastopanje, pomoči iz njihove strani pa nobene. Znajdi se kakor veš in znaš. Država je na glasbenike enostavno pozabila. Srčno upam, da se na tem področju kaj spremeni."

Miran in skupina Pop Design pa vseeno niso popolnoma prekinili svojega dela. V marcu so tako navdušili z novo pesmijo Medena, ki ima že več kot pol milijona ogledov na kanalu YouTube. Tokrat je pesem sicer v nekoliko drugačni obliki, kakršne smo pri skupini vajeni, a je vseeno takoj prepričala vse oboževalce. Besedilo za pesem je napisal Miran, ob tem pa pravi, da v verze, na srečo, ni razlil svoje osebne izkušnje.

 "Pesem smo ustvarjali in kuhali toliko časa, da bi kaj drugega težko prišlo iz studijskega lonca. Celoten komplet je takšen kot more biti in vse stvari pri tej pesmi so se poklopile tako kot je prav. Glede na vse pozitivne odzive verjamem, da smo dali ven resnično dober izdelek, za katerim ponosno stojimo, tako pisec glasbe Matjaž Vlašič, aranžer pesmi Krešimir Tomec, besedilo je moja malenkost, tudi izvršni producent Dean Windisch in nenazadnje Založba Menart."

prejšnji članek
Horoskop: Razdvojeni boste med lastne načrte
Horoskop
Horoskop: Razdvojeni boste med lastne načrte
naslednji članek
Najini mostovi: Jih bo lažniva Suzana dobila po prstih?
Svet slavnih
Najini mostovi: Jih bo lažniva Suzana dobila po prstih?