Bankomat
Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa ni veljavna? To je razlog

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353
Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do občinskega neprofitnega stanovanja

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Nives Orešnik uspešno opustila razvado

28. 4. 2021; 08.00
Avtor: J.K.
Nives Orešnik

Nives Orešnik foto: Osebni arhiv

'V začetku je bilo malce težko in sem se počutila malce slabše, ampak sem vztrajala in sedaj sploh ne vem, kdaj je minilo dva meseca in sem prav fajn,' pojasnjuje model in osebna trenerka Nives Orešnik.

Nives Orešnik je bila do nedavnega velika oboževalka kave, na dan je denimo spila tudi po štiri skodelice. Razvado je sedaj opustila oziroma omejila na zgolj en napitek, a še to ob dnevih, ko se ji zdi, da ga zares potrebuje. Ker verjame, da se v vsakem izmed nas skriva moč za doseganje sprememb in ker lahko situacijo opuščanja kave preslikamo v katere koli navade in želje po spremembah, je sklenila na družbenem omrežju pojasniti, kako se je lotila pristopa in kako se je odvil celoten proces.

»Najprej sem morala spoznati, da je navada pravzaprav slaba prav toliko, kolikor se mi zdi dobra. Preveč kave slabo vpliva na moje telo: zobe, kožo - moje telo dehidrira ... Težko in manj kvalitetno spim zaradi prevelike količine popite kave in se vrtim v začaranem krogu utrujenosti in slabšega počutja. Prevelika količina kave lahko vzbuja občutek anksioznosti. Od rituala pitja kave sem bila že kar malce odvisna in včasih po nepotrebnem zapravila kak evro ali dva. Ko sem vse te stvari razjasnila, sem lažje dobila motivacijo, da sprejmem odločitev. Drug pomemben korak je bil: ZAUPANJE V PROCES. Da sem zaupala temu, da se bom počutila boljše, ter da moj dan lahko prav lepo poteka tudi brez da spijem kavo, da lahko energijo črpam od drugod in da se bo moje telo navadilo,da zna normalno funkcionirati brez treh kav na dan. Rekla sem si, da veliko ljudi ne pije kave in niso nič manj učinkoviti od mene, da se je njihovo telo privadilo in da so ujeli tisti 'ta pravi ritem'. In da ga bom lahko tudi jaz,« je spletnim prijateljem pojasnila Nives in za konec razkrila, da se danes kljub temu, da je bil začetek težak, počuti super.

prejšnji članek
Iris Mulej pokazala hčerkino sanjsko sobico
Svet slavnih
Iris Mulej pokazala hčerkino sanjsko sobico
naslednji članek
Pia sanjski zmenek popestrila z riganjem?
Resničnostni šovi
Pia sanjski zmenek popestrila z riganjem?