kolo, kolesar, tovornjak, splošna, simbolična Svet24.si

Groza na Glavarjevi cesti v Komendi

foto Monika Vranič 2 Svet24.si

FOTO: 25-letna Monika odšla peš od doma in ...

blaz1 Svet24.si

Blaž Švab o tem, kaj je počel med poletjem, in ...

karl erjavec pl 5 Reporter.si

Erjavec za uničenje Desusa krivi poslance, ...

oshkosh, lkov 4x4, matej tonin Necenzurirano

Zakaj Tonin ni razkril, da bo kupil še 100 ...

SEVERINA Odkrito.si

Severina: Afera s črnogorskim mafijašem?

sveca Ekipa24.si

Tragično: v grozljivi prometni nesreči je ...

Deželaka Junaka danes čaka nenavadna, a odločilna tekma
| PR

Deželaka Junaka danes čaka nenavadna, a odločilna tekma

Miha Deželak, Radio 1

Dobrodelna akcija Radia1, Deželak Junak, je polna obratov in pretresov. Voditelj Miha Deželak skupaj s svojo ekipo na polno kolesari po Sloveniji in zbira denarna sredstva za otroke iz socialno ogroženih družin, delo pa mu kot vsako leto, otežuje programski direktor Gargamel.

Zanj je imel pripravljeno tekmo petih izzivov, zmaga tisti, ki prvi osvoji tri dobljene izzive. Včeraj je Gargamel že vodil z 2:1 in čakala ju je igra namiznega tenisa. V Logatcu se je zbrala velika množica ljudi, ki so prišli spodbujat Deželaka. Miha je s pomočjo olimpijca Denija Kožula in voditelja Tomaža Klepača zmagal in izenačil na 2:2.
Zato danes sledi finalni obračun. Deželak in Gargamel se bosta ob 18-ih pomerila na Ljubljanici pri Tromostovju, tekmovala pa bosta s pedalini. »Meni bo pomagal moj brat, Deželaku pa voditelj Robert Roškar. Ne bo pa to običajna tekma, kdo prvi pride na cilj po dolžini. Pedalina bosta namreč privezana na vrv in zmaga tisti, ki se prvi dotakne bregu Ljubljanice,« je bil odločen Gargamel.
V kolikor zmaga Deželak Junak, bo Gargamel za kazen moral namesto njega prevoziti četrtkovo etapo. Če pa Deželak izgubi, pa ga čaka kazen – skok z letala brez padala! Vsi skupaj držimo pesti, da zmaga in da bo jutri lahko malce počival, v petek pa ga čaka finalna etapa s prihodom na Debeli rtič, kjer bomo izvedeli, koliko denarja gre v sklad za počitnice otrok. Na njegovi poti ga podpirajo prijatelji akcije Rio Mare, AMZS in Zavarovalnica Triglav, ki skrbijo za to, da je izvedba akcije sploh možna, saj je zaradi svoje razsežnosti velik produkcijski in finančni izziv. S svojim vložkom zagotovijo, da gre res ves zbrani denar za počitnice otrok. 

Junaki pa smo lahko vsi, tako, da pošljemo sms POMAGAM1 ali POMAGAM5 na 1919.