GJtPNFnW4AAxeMl
Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se tresla vse do Innsbrucka, Ljubljane in Pulja

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Poroka v velikem slogu: Saša in Miha kot princ in princesa

18. 6. 2021; 10.00
Avtor: J.K.
FB_IMG_1624003912686

Damjan, Saša in Miha foto: Osebni arhiv

Pred vami je ekskluziven klepet s Sašo Lendero in Damjanom Murkom, ki je poskrbel za organizacijo njene in Mihove poroke. Kot sta nam zaupala, je sodelovanje vzklilo zaradi glasbene zgodbe, razvilo pa se je v organizacijo poroke leta, ki se bo odvila v tako velikem slogu, da se bo o njej še dolgo govorilo.

Letos mineva 15 let od takrat, ko sta Saša Lendero in Miha Hercog Damjanu Murku napisala njegov prvi veliki hit Srečen, ker sem moški. In ker je ocenil, da je čas za novi hit, je za rokav znova pocukal glasbena kolega. Ker nam je prišlo na uho, da naj tokrat ne bi prepeval sam, nas je zanimalo, ali je morda del nove glasbene zgodbe ravno priljubljena Saška. Ob vprašanju, če se mu bo pridružila v duetu, sta se le nasmejala, glede odgovora ostala skrivnostno tiho, nato pa skoraj v en glas dodala, da bomo o glasbenem projektu obveščeni z vsemi detajli in podrobnostmi, ko bo bližje končni realizaciji. Je pa seveda Damjan v svojem stilu zaključil, da bo pesem za slovensko javnost spet pravi šok in kombinacija, ki je Slovenija še ni videla.

A naš klepet se ni zaključil s pogovorom o hitu. Izkazalo se je namreč, da Damjan in bodoča zakonca ne sodelujejo le na glasbenem področju ...

Damjan in Saša foto: Osebni arhiv

Saša in Damjan spregovorila o poroki

Damjan se poleg glasbe že nekaj let ukvarja tudi z organizacijo porok in glede na to, da se približuje najsrečnejši dan Saške in Miha, nas je seveda zanimalo, ali jima bo Damjan pomagal tudi pri organizaciji njune poroke.

"Moj oči me je vedno učil, da so največje bogastvo v življenju ljudje in vezi, ki jih sklepamo. V času odraščanja mi je to povedal neštetokrat. Čeprav se mi je ta nauk vedno zdel lep, pa so šele življenjske izkušnje prinesle pravo spoznanje o njem. Če si dober in pošten v odnosih, tako zasebnih, kot poslovnih, ti to čez leta prinese ogromno darilo – ljudi, na katere se lahko zaneseš in si vzajemno pomagaš. Z Miho imava velikansko srečo, da so okoli naju ljudje, ki nama stojijo ob strani in pomagajo z vsem srcem, ko je pred nama kakšen pomemben projekt. Midva pa seveda vračava enako. Tisti, ki so nama blizu, dobro vedo, da sva po duši predvsem ustvarjalca, medtem, ko nama organizacija ne leži najbolj. In tako sva že od prvih priprav na najino poroko deležna neverjetne podpore, tako s strani uradnih organizatorjev Nine in Janija Pavca, kot tudi s strani prijateljev in znancev," pojasnjuje pevka in nadaljuje, da sta z Miho zelo vesela, ker sta se ravno v tem času zaradi novega projekta večkrat srečali z Damjanom. Kot priznava, ju je izjemno lepo presenetil z idejami, nasveti in tudi čisto konkretno pomočjo.

Saša Lendero, Miha Hercog foto: Planet TV

"Midva z Miho sva priprave vzela izgleda malo preveč nalahko in se potem nenadoma znašla v rahli paniki, ko sva ugotovila, koliko stvari sva spregledala oz. nanje preprosto pozabila. Damjanu pa se definitivno pozna, da se z organiziranjem dogodkov ukvarja. Zelo metodično naju je spraševal o pripravah in načrtih ter hitro ugotovil, kje bi bila njegova pomoč več kot dobrodošla. Slišala sva že, da je pripravil kar nekaj sanjskih porok, vendar priznam, da te plati njegovega poslovnega življenja nisva ravno spremljala. Zato naju je iskreno presenetil in razveselil, ko sva videla s takšno dobro voljo, vnemo in jasno vizijo sodeluje pri pripravah na najino poroko. Očitno so izkušnje tiste, ki štejejo in njemu se res vidi, da si jih je v vseh teh letih res nabral," nam razloži Saška.

Pa Damjan? Kako se je počutil, ko sta ga prijatelja prosila za pomoč in kako se je lotil organizacije poroke, o kateri se toliko govori? Se je zanju še posebej potrudil?

"Reči moram, da sem bil izjemno počaščen, ko sta me Miha in Saška prosila, da jima pomagam organizirati poroko. Delam s srcem in tako, kot delam za vse ostale pare, ne glede na to ali so iz medijskega sveta ali ne. Moramo se zavedati, da ta dan mladoporočencem pomeni največ v življenju in tukaj ni prostora za napake, labsuse in naključja. Organizacija takšnega dogodka zahteva celega človeka, predvsem pa ogromno časa, sestankov, discipline in poslušanja para, kaj si pravzaprav želita," pojasnjuje Damjan in poudarja, da se od organizatorja  pričakuje, da paru svetuje, kajti hitro je lahko česa preveč ali premalo.

Saša in Damjan foto: Osebni arhiv

Ljubezen Saše in Miha mnogim v navdih


"Izjemno lepo je videti pare, ki že leta živijo skupaj, ustvarili so si družino, eksistenco, pa jim poroka pomeni veliko. Sam sem zagovornik družine in zakonskega življenja, ne samo ceremonije kot take in zabave po tem, pač pa življenja po tem. Zakon je kot valovanje morja, zelo razburkano, ampak lepo je, ko se barka vedno vrne v varen pristan. Ko gledam bodoča zakona Hercog, vidim, da ljubezen ne mine, se ne ponaša in se ne napihuje, če se naslonim na Bibljične besede, redko kateri par z vso vnemo in ljubeznijo tako zelo dobro vozi slalom med količki življenja, kot sta to prav naša bodoča mladoporočenca”, ob pogledu nanju razmišlja Damjan.

Poroka kot iz pravljice

A kakšna bo pravzaprav poroka slavnega para? Jima je bolj blizu skromno slavje ali sta se odločila, da bosta pred oltar zakorakala v velikem slogu?

"Zaslužita si poroko v velikem slogu, in takšno bosta tudi imela. Parom dam zmeraj vedeti, da sta pomembna le onadva, da je to njun dan in, da sem dolžan upoštevati vse njihove želje, ob enem pa opozoriti tudi na to, kar lahko na ta dan, ali že med pripravami gre narobe. Bolj kot se pripravljamo na usodni da in bolj kot se nezadržno ta dan približuje, bolj vidim glavna akterja kot princa in princeso in lahko si želimo samo eno, da bosta tako živela srečno do konca svojih dni," je postal čustven Damjan, ki nam je za konec še razkril, da je že vse pripravljeno na poroko leta.

"Vse je do potankosti dorečeno, upajmo samo, da nam bo vreme služilo. Vesel sem, da bom del združitve dveh ljudi in, da ob tej priložnosti zaupata tudi moji presoji in nasvetom, Mihu in Saški želim ob vstopu v zakonski stan veliko sreče, spoštovanja, sklepanja kompromisov in nenazadnje tudi čiste in globoke, iskrene ljubezni," s pogledom proti prijateljema zaključi Damjan. 

Lady piknik, Damjan Murko z družino foto: Mare Vavpotič / M24.si

prejšnji članek
Dobri zdravnik: Igralec babico presenetil z diamantom
Svet slavnih
Dobri zdravnik: Igralec babico presenetil z diamantom
naslednji članek
Nekdanja televizijca drugič postala starša
Svet slavnih
Nekdanja televizijca drugič postala starša