mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Žiga X. Gombač ima s hčerko Nio poseben odnos

20. 6. 2021; 12.00
Avtor: Revija Lady
Žiga X

Žiga X. Gombač in hči Nia foto: m24

Žiga X. Gombač je pisatelj, voditelj, novinar, ultramaratonec in človek s številnimi talenti, hkrati pa tudi dober mož in skrben oče dveh otrok, 18-letnega Lina in 21-letne Nie, s katero sta v zadnjih mesecih začela sodelovati tudi poslovno.

Nia se je namreč v svoji diplomski nalogi pri vizualnih komunikacijah na Akademiji za likovno umetnost lotila ilustriranja in oblikovanja očetove knjige. Gre za njuno prvo tovrstno sodelovanje, Žiga pa pri tem hčeri popolnoma zaupa. Še več, nad vsem skupaj je navdušen in vesel ter pravi, da se je njun odnos očeta in hčere s tem le še poglobil.

Skupaj v poslu

Žiga zase pravi, da je popolnoma nevizualen tip, zato ga je kar malo presenetilo, ko se je Nia odločila za Akademijo za likovno umetnost. »Nikoli ni kazala prav velikega veselja do risanja, zato je bil ta preobrat res nepričakovan. Še v tretjem letniku srednje šole jo je veselila biologija in prepričani smo bili, da se bo odločila za študij na eni od naravoslovnih smeri, potem pa tak preobrat. Res je bilo presenečenje. A kot kaže, je Nia že vedela, kaj dela, saj je sprejemne izpite opravila brez težav. Takrat se miše sanjalo ni, da bova čez nekaj let združila moči in delala na skupnem projektu. Zdaj ilustrira in oblikuje mojo pesniško zbirko. Nad idejo sem bil navdušen, a sem kljub temu malo povprašal prijatelje, ki se na to spoznajo. Pa daleč od tega, da ji ne bi zaupal, a včasih starši v svoji silni ljubezni v svojih otrocih vidimo presežke, čeprav jih ni. A Nia je umetnica v pravem smislu besede, kar se pozna tudi pri dojemanju različnih stvari. Je neposredna in pove, kar misli. Značajsko je po meni, saj podobno razmišljava, imava podoben pogled na svet. Sama zase v šali celo pravi, da je moja kopija.«

prejšnji članek
Osvežite spalnico s pravim izborom rastlin
Zdravje
Osvežite spalnico s pravim izborom rastlin
naslednji članek
Veliko veselje Ranka Babića
Svet slavnih
Veliko veselje Ranka Babića