GJtPNFnW4AAxeMl
Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se tresla vse do Innsbrucka, Ljubljane in Pulja

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Nataša Gorenc: Kako ostati močen, ko se življenje podira

24. 6. 2021; 11.00
Avtor: J.K.
Nataša Gorenc

Nataša Gorenc foto: arhiv BZ

Osebna trenerka pravi, da je največja umetnost to, da znamo tudi v najhujših in najbolj temačnih dneh svojega življenja najti žarek svetlobe in mu slediti.

Osebna trenerka Nataša Gorenc je s spletnimi prijatelji delila motivacijski zapis, ki bo služil vsem, ki premagujejo ovire temačnih dni. Kot pravi, je zelo pomembno, da ostanemo močni tudi tedaj, ko se vse podira. »Ponavadi ko gre ena stvar narobe, gre še druga in tretja! Pravijo, da ko ima hudič mlade, jih ima na kupu! Ampak tudi, ko je nevihta, se lahko umaknemo! Se skrijemo v svoj svet! Tam 'borbamo' korak za korakom! Zdržimo, da hudo mine! Določena težka obdobja je treba samo vzdržati ... in bo bolje! Človek prenese marsikaj, močan človek pa prenese še več! Ker mu je več naloženega! In bolj se vse natovarja nanj, vzdržljivejši, močnejši postaja! Tak človek se ne zlomi zlahka! Ker je navajen nositi stres! Veliko stresa! Predstavljajte si nekoga, ki prvič stopi v telovadnico! Še lastna teža mu je preveč, ko dela vaje! Ko postaja močnejši, mu postopoma nalagamo bremena! In zdrži ... marsikaj, kar je menil, da nikoli ne bo! Tako je tudi v življenju! Zdržimo več kot mislimo, da lahko,« je prepričana Nataša, ki pravi, da nas težke okoliščine kalijo, delajo zrelejše in nam hkrati dajejo uvid, kaj je pomembno in kaj ne.

»Učijo nas najti umirjenost! Izžarevati milino! Se oddaljiti od ljudi, ki iščejo pozornost in dramo tam, kjer je ni! Se skriti v svoj mikrosvet! Najti srečo v drobnih stvareh! Se zavedati svoje minljivosti! Deliti ljubezen in nasmehe tudi, ko notri umiramo od skrbi! To je prava moč ... to je prava življenjska moč! Da smo pokončni in pogumni ne glede na vse!" Tega nam ne more nihče vzeti! Gremo dalje ... bolje bo,« je vzpodbudna osebna trenerka.

prejšnji članek
Janja Garnbret znova najboljša!
Svet slavnih
Janja Garnbret znova najboljša!
naslednji članek
Polona iz Sanjskega moškega: Stojim na realnih tleh
Svet slavnih
Polona iz Sanjskega moškega: Stojim na realnih tleh