gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo
Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača semena, kaj bo z avtohtonimi sortami?

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Nikolina ustvarila pesem v ameriškem studiu svetovnih zvezd

9. 7. 2021; 10.00
Avtor: PR
Nikolina Tomljanović

Nikolina Tomljanović foto: Promocijska fotografija

Nikolina Tomljanović nas je s svojim novim pop country singlom 'Želim da si tu' popeljala na pot vse do Nashvillea!

Po pesmi 'Volim kako se smiješ', za katero je Nikolina v duetu z Belfast Foodom dobila nagrado za najboljšo pesem na letošnjem Zagrebačkem festivalu (najstarejši festival zabavne glasbe v tem delu Evrope), je čas za še eno poletno country pop poslastico 'Želim da si tu'. Pesem je bila posneta v studiu 'House of David' v Nashvillu, kjer so snemale številne svetovne zvezde. Avtorji pesmi so Matej Zec in fantje iz skupine The Siids - Darko Terlević in Stanislav Grdaković.

''Pesem je bila posneta tik pred pandemijo in čakala sem pravi trenutek zanjo. Po velikem uspehu z 'Volim kako se smiješ' in nagradi za najboljšo pesem na Zagrebačkem festivalu (HURIN) je čas za 'Želim da si tu'. Ker sta bila pesem in videospot posneta na potovanju iz Memphisa v Nashville, si nekako predstavljam, da si jo poslušalci predvajajo in jo poslušajo, kadar se vozijo in razmišljajo o ljubljeni osebi. Posneti country pesem v country meki je čudovita izkušnja. Fantje iz skupine The Siids in Matej Zec so naredili odlično pesem, ki sem jo posnela v studiu House of David v Nashvillu. Tam so snemale velike zvezde, kot so Willie Nelson, B. B. King in Tom Jones in tam je bil za Elvisa Presleyja zgrajen poseben zadnji vhod. ''Pedal steel'' mi je v studiu Nashville Trax Billa Watsona posnel čudovit moški Michael Douchette. Na žalost je Michael nedavno umrl, zato je video posnet v spomin nanj'' - je povedala Nikolina.

Stanislav Grdaković, eden od avtorjev, nam je povedal nekaj besed o pesmi: ''Sprožilec za ustvarjanje pesmi 'Želim da si tu', kot tudi za večino tega, kar glasbeno počnemo, je prijateljstvo. Nikolina in vsi trije smo prijatelji že leta in nekega popoldneva smo se ob kavi sproščeno pogovarjali o možnosti dela na pesmi, ki jo je Nikolina želela posneti v Nashvillu - mestu, ki 24 ur na dan živi odlično glasbo in ki se je vsekakor s svojimi vibracijami popolno pomešalo z njeno glasbeno senzibilnostjo. Nekje v predalu smo imeli staro pesem, za katero smo se odločili, da jo dodelamo in prilagodimo Nikolininemu pop country stilu. Ker smo vedeli, da bo vokal pesmi posnet v Nashvillu, se nam je takoj zazdelo, da bi lahko nekdo igral na ''pedal steel'' v enem od tamkajšnjih studiev, zato smo Nikolino povezali z Michaelom Douchettom.''

Videospot sta napravila Jakob Patekar in Kristina Barišić. Kristina je montirala zasebne posnetke Nikolininega potovanja z road tripa od Memphisa v Nashville, hkrati pa je sodelovala pri vseh dosedanjiih Nikolininih spotih.

'Želim da si tu' je pesem o spominu na najlepše trenutke nekaterih preteklih ljubezni in o upanju, da jih ponovno najdemo. V glasbenem smislu je objem mirne melanholije s pozitivo, ki jo nosi country, z Nikolininim vokalom pa postane nenavadno potovanje iz naše preteklosti preko Nashvilla
do nekih novih ljubezni.

prejšnji članek
Sofia Vergara: Obiskovala katoliško šolo in ljubila poredne fante
Svet slavnih
Sofia Vergara: Obiskovala katoliško šolo in ljubila poredne fante
naslednji članek
Huda tragedija v družini ustvarjalke Bridgertonov
Svet slavnih
Huda tragedija v družini ustvarjalke Bridgertonov
#obraziavenija
obraziavenija