Klemen Jaklič
Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval soglasja

1709556859-172a8714-1709556621461
Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine "doping" za visoke dobičke zasebnikov.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Ptujčani boste lahko uživali v pestri kulinarični ponudbi

23. 7. 2021; 03.30
Avtor: K.M.
Meat Business

Meat Business foto: Odprta kuhna

Najbolj priljubljena kulinarična tržnica pri nas se končno vrača tudi na mestne trge širom Slovenije. Prvo gostovanje Odprte kuhne po skoraj dveh letih se bo odvilo to soboto, 24. julija, na Mestnem trgu na Ptuju, kjer se bodo obiskovalci ob pijači in jedači najboljših slovenskih obedovalnic družili med 11. in 21. uro.

»Za 9. sezono Odprte kuhne je bilo predvidenih kar nekaj gostovanj, a nam je spomladi žal načrte prekrižala epidemiološka situacija. Zdaj pa se bomo končno lahko spet oglasili na Ptuju, kjer smo vedno deležni lepega sprejema, Mestni trg pa predstavlja resnično čarobno kuliso za uživanje v dobrotah naših ponudnikov in prijetno druženje. Vsekakor upamo, da bomo lahko organizirali še kakšno gostovanje tudi drugod po Sloveniji, potrudili se jih bomo izpeljati v jesenskih mesecih,« je napovedal Lior Kochavy, soustanovitelj Odprte kuhne.

Odprta kuhna - Ptuj foto: Odprta kuhna

Svoje veselje nad gostovanjem kulinarične tržnice je izrazila tudi Nuška Gajšek, županja Mestne občine Ptuj, ki je dejala: »Zelo me veseli, da bo prav Ptuj prvo mesto, ki ga bo Odprta kuhna obiskala. Verjamem, da smo jo, glede na epidemijo, že pošteno pogrešali. Nekaj posebnega je, ko po ulicah zadiši po raznoliki in kakovostni hrani, ko s stojnic vabijo edinstvene, kreativne mojstrovine z različnih koncev sveta, pa tudi lokalne slovenske dobrote. A pri Odprti kuhni gre za več kot le užitke ob hrani, temveč tudi za druženje, sproščen klepet, srečanje z znanci, ki jih že dolgo nismo videli, kar nam letos pomeni še več kot običajno.«

Odprta kuhna bo v sodelovanju z Zavodom za turizem Ptuj tokrat s skoraj 30 obedovalnicami od blizu in daleč popestrila dogajanje v sklopu priznanega festivala Arsana, ki bo trajal do četrtka, 29. julija. »Kulinarična karavana Odprte kuhne v najstarejše slovensko mesto že tradicionalno privabi obiskovalce, ki jih navdušujejo raznovrstni okusi od blizu in daleč. Gre za edinstveno priložnost, kako obisk starega mestnega jedra in festivalskega dogajanja, po katerem slovi Ptuj v poletnih mesecih, združiti s pristno kulinarično izkušnjo,« je povedala Katja Ertl z Zavoda za turizem Ptuj.

Odprta kuhna foto: Odprta kuhna

V svoji 9. sezoni bo Odprta kuhna tudi na gostovanjih predstavila svoj skrbno dodelan koncept trajnostno naravnane kulinarične tržnice, ki stremi k zmanjšanju količine odpadkov in njihovemu doslednemu ločevanju. Vsa hrana in pijača bo tako tudi na Ptuju na voljo le v povratni embalaži ali biorazgradljivih materialih. »Vse več ljudi se zaveda, kako pomembna je skrb za okolje in kako lahko k lepši prihodnosti prispeva vsak posameznik. Ponosni smo, da nam je z zgledom uspelo pokazati, da je tudi najbolj zakoreninjene navade in ravnanja mogoče postopoma spremeniti, in ne dvomimo, da bodo naša prizadevanja podprli tudi obiskovalci Odprte kuhne na Ptuju in drugod po Sloveniji,« je dodala Alma Kochavy, soustanoviteljica Odprte kuhne.

Kaj boste lahko pokusili?

Pr'Mrtinet foto: Odprta kuhna

Odlično ponudbo, ki obsega vse od tradicionalnih dobrot do mednarodnih uspešnic in modernih pouličnih kreacij, bodo pripravljali že znani gostinci, marsikateri pa se bo na Ptuju navdušenim jedcem predstavil prvič. Poleg šmorna, rezancev in zvitkov vseh vrst, rebrc, steakov in drugih vselej priljubljenih jedi bodo obiskovalci lahko prvič pokusili tudi naslednje dobrote: Pri Food pointu bodo pripravljali hotdoge za vsak okus, Dnevni bar Pr’Mrtinet pa se bo na Ptuju predstavil s svojim priljubljenim burgerjem z natrganim mesom. S klasičnimi govejimi burgerji bo navduševala ekipa Meat Business, Pišek bar pa bo poleg mariniranih perutničk nudil tudi bogato obložen krompirček s svinjino, govedino ali ajdo. Na svoj račun bodo prišli tudi vsi sladkosnedi, ki se bodo pri stojnici Toro mastili z ocvrtimi miškami in churrosi, pri Stories by Lea pa izbirali med čudovitimi slaščicami, kot so mini kornetki, piškot sendviči in krofki na palčki. Domače barve bosta na Ptuju zastopala Gostilna Grabar z odličnimi piščančjimi burgerji in pitami s sezonskim sadjem ter Vinotoč Gorjup z žlahtno haloško kapljico.

prejšnji članek
V trajnostni akciji zbrali več kot 250 parov starih čevljev
Moda&Lepota
V trajnostni akciji zbrali več kot 250 parov starih čevljev
naslednji članek
Česa ne smete delati, če vas pesti rdečica?
Moda&Lepota
Česa ne smete delati, če vas pesti rdečica?