nadzornasoba Svet24.si

Na intenzivnem covidnem oddelku: 40 minut ...

mandarine Svet24.si

Pri nas prijavili hrvaške mandarine, ki so ...

Bryan Adams Svet24.si

Bryan Adams pozitiven – že drugič v enem mesecu!

janez jansa ek Reporter.si

Zakaj Janša ne pove, kaj zameri evropskima ...

Dikaucic-interpel Necenzurirano

Vladavina lopovov #kolumna

Tanja Ribic 50_01 Odkrito.si

Tanja Ribič: RESNICE ne moreš skriti!

anamarija lampic Ekipa24.si

JO PREPOZNATE? Anamarija Lampič JEMLJE DIH! Naša...

Batmanov soborec Robin je del skupnosti LGBTQ+
| STA

Batmanov soborec Robin je del skupnosti LGBTQ+

batman Urban Legends, DC Comics

V najnovejši, šesti izdaji stripa Batman: Urban Legends se zvesti spremljevalec superjunaka Robin razkrije kot pripadnik LGBTQ+ skupnosti.

To se je zgodilo po več kot 80 letih, od kar je bil lik predstavljen bralcem, in več desetletjih namigovanj na homoerotični podton v odnosu Robina in Batmana.

Na koncu aktualne številke stripa Batman: Urban Legends je Tim Drake, fant, ki se spremeni v superjunaka Robina, prikazan, ko sprejme povabilo na zmenek prijatelja Bernarda, ki ga je tik pred tem, še v superjunaški opravi, rešil pred hudobcem.

Tim Drake ob tem razmišlja o občutenju pripadnosti: "Ljudje so me vselej spraševali, kaj si želim. A tega nisem znal ubesediti. Karkoli je bilo. Vselej se je zdelo nedosegljivo. Vse do zdaj. Do prav zdaj."

Avtorica besedila nove izdaje Meghan Fitzmartin je za Polygon sicer dejala, da si s tem ni želela dokončno opredeliti Drakeove seksualnosti. Junak je bil namreč že prikazan na zmenku s superjunakinjo Spoiler oziroma z njeno vsakdanjo različico, Stephanie Brown. Avtorica besedila si je želela s to gesto bolj dotakniti teme, da je seksualnost kot popotovanje. "Naj bo jasno. Njegova čustva do Stephanie so bila 100-odstotno resnična, tako kot so njegova čustva do Bernarda. Tim se še išče. In za enkrat še nima pravih besed za vse to," je še pojasnila.