Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Batmanov soborec Robin je del skupnosti LGBTQ+

12. 8. 2021; 09.00
Avtor: STA
BATMAN

batman Urban Legends foto: DC Comics

V najnovejši, šesti izdaji stripa Batman: Urban Legends se zvesti spremljevalec superjunaka Robin razkrije kot pripadnik LGBTQ+ skupnosti.

To se je zgodilo po več kot 80 letih, od kar je bil lik predstavljen bralcem, in več desetletjih namigovanj na homoerotični podton v odnosu Robina in Batmana.

Na koncu aktualne številke stripa Batman: Urban Legends je Tim Drake, fant, ki se spremeni v superjunaka Robina, prikazan, ko sprejme povabilo na zmenek prijatelja Bernarda, ki ga je tik pred tem, še v superjunaški opravi, rešil pred hudobcem.

Tim Drake ob tem razmišlja o občutenju pripadnosti: "Ljudje so me vselej spraševali, kaj si želim. A tega nisem znal ubesediti. Karkoli je bilo. Vselej se je zdelo nedosegljivo. Vse do zdaj. Do prav zdaj."

Avtorica besedila nove izdaje Meghan Fitzmartin je za Polygon sicer dejala, da si s tem ni želela dokončno opredeliti Drakeove seksualnosti. Junak je bil namreč že prikazan na zmenku s superjunakinjo Spoiler oziroma z njeno vsakdanjo različico, Stephanie Brown. Avtorica besedila si je želela s to gesto bolj dotakniti teme, da je seksualnost kot popotovanje. "Naj bo jasno. Njegova čustva do Stephanie so bila 100-odstotno resnična, tako kot so njegova čustva do Bernarda. Tim se še išče. In za enkrat še nima pravih besed za vse to," je še pojasnila.

prejšnji članek
Horoskop: S trmo boste dosegli dobre spremembe
Horoskop
Horoskop: S trmo boste dosegli dobre spremembe
naslednji članek
Ko potrka ljubezen: Kerem je ta predmet ukradel s snemanja
Svet slavnih
Ko potrka ljubezen: Kerem je ta predmet ukradel s snemanja
#nasazenazenska
nasazenazenska