900469_089-cigareti2
Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Pevec Marko Škugor o sreči, ki jo čuti v Sloveniji

14. 11. 2021; 05.00
Avtor: K.M.
Marko Skugor 1

Marko že komaj čaka na vrnitev na slovenske odre. foto: Sašo Radej

Dalmatinski glasbenik je pred dnevi predstavil svojo novo pesem Čuvam misto in napovedal že tretjo božično turnejo po Sloveniji z legendarnim Draženom Zečićem. Za nas je spregovoril o svoji ljubezni do slovenskih oboževalcev in načrtih za prihajajoče mesece.

Na božično turnejo se z Draženom Zečićem decembra odpravljate že tretjič. Kaj lahko rečete, da ste se od njega naučili? 

On je dober, pošten, resnično dober človek. Od njega se naučiš predvsem tega, da si normalen, pošten, korekten – in to po več kot 30 letih kariere.

Starejši glasbeniki imajo dobro osnovo za kariero v Sloveniji, mislite, da je mlajši generaciji težje?

Danes je veliko težje, tudi zato ker je velika ponudba. Težko je priti do publike. Imel sem srečo, da so se stvari poklopile, morda tudi duet z Oliverjem Dragojevićem. Seveda s pomočjo menedžerja Kristjana in s prvimi koncerti leta 2017. Počasi smo gradili, da so nas ljudje resnično lepo sprejeli in poznajo vse pesmi. Zelo lepo mi je vedno, ko sem v Sloveniji.

Kaj vam pomenijo slovenski oboževalci?

Tu sem res srečen. Veliko večjo ljubezen čutim v Sloveniji kot na Hrvaškem. Ljudje so drugačni, ne vem, zakaj, morda imate boljši standard in se lažje sprostite. Ste tudi bolje organizirani in več delate, ko se sprostite, pa se res sprostite, pozabite na težave in uživate v glasbi.

Korona nam je veliko vzela – kaj vam je dala?

Resnično je vzela preveč. Pozitivno je bilo to, da sem bil veliko več časa z družino, sicer sem bil pred tem veliko na poti in odsoten. Otroci so imeli končno očeta. Druga stvar pa je, da sem začel sam pisati besedila in ustvarjati glasbo. Prej sem delal glasbo, ampak bil v okvirjih besedila, ki ga je ustvaril nekdo drug. Zdaj pa sem spoznal, da lahko tudi sam napišem besedilo in da lahko svoje misli dam na papir ter to takoj uglasbim in si zamislim scenarij za videospot ... To je neka prednost tega obdobja. Komaj čakam odzive, ker vem, da bom sam kriv, če bo kaj narobe. (smeh)

Ste pogrešali koncerte? 

Zelo. Septembra sem imel koncert v Sloveniji in teh tisoč ljudi je imelo res neverjetno energijo. Pri sebi opažam, da mi bolj od finančne izgube primanjkuje to, da sem na odru, pojem in sem s publiko. Ob tem seveda razumem, da je za številne zelo težko tudi zaradi finančnega vidika.

prejšnji članek
Aljoši Bagola delo na kmetiji zlezlo pod kožo
Resničnostni šovi
Aljoši Bagola delo na kmetiji zlezlo pod kožo
naslednji članek
Ljubezenska zgodba: Usodna fotografija
Odnosi
Ljubezenska zgodba: Usodna fotografija