nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Aljoši Bagola delo na kmetiji zlezlo pod kožo

14. 11. 2021; 06.00
Avtor: Revija Lady
aljoša-bagola, steklarna-rogaška

Aljoša Bagola foto: Sašo Švigelj

Aljoša Bagola je kreativen na različnih področjih življenja. Delo na kmetiji starih staršev je zaznamovalo njegovo otroštvo, občutek stika zemlje z golo roko in obdajajočo naravo pa je še vedno živ.

»Do šestega leta smo živeli pri dedku in babici in se potem  preselili v center kraja, a še vedno sem bil obdan z naravo, s tem da sem pomagal pri pobiranju buč,  skladiščenju žita, žetvi ... Prav zaradi tega stika tudi lažje razumem   nekatere zakonitosti življenja, ki   so povezane z minevanjem. Cikel  narave, kjer stvari rastejo, mirujejo,  se poslavljajo, se tako slika tudi v   ciklu našega življenja. Vse ima svoje zakonitosti.«

Iva Krajnc Bagola, Aljoša Bagola foto: Marko Vavpotič

Še vedno se redno   vrača v svoje rodno Prekmurje in ti obiski ga osrečujejo. »Je pa res, da   sem si v Ljubljani ustvaril življenje.   Oba z Ivo tukaj ustvarjava, Sofia   hodi v šolo in ima tu prijatelje. Prav  zato ne razmišljam, da bi se preselil  nazaj v Prekmurje, se pa spogledujem s tem, da bi nekje bližje v naravi imel kakšen vikend, kjer bi pisal   in imel navsezadnje tudi kakovostnejši spanec od ljubljanskega,« se  nasmehne.

prejšnji članek
Se po okužbi vračata v šov?
Resničnostni šovi
Se po okužbi vračata v šov?
naslednji članek
Pevec Marko Škugor o sreči, ki jo čuti v Sloveniji
Svet slavnih
Pevec Marko Škugor o sreči, ki jo čuti v Sloveniji