Rusko veleposlaništvo
Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Pred 30 leti umrl frontman zasedbe Queen Freddie Mercury

24. 11. 2021; 12.00
Avtor: STA
Freddie Mercury - LIVE AID

Freddie Mercury foto: Polydor in Blitz

Katero pesem Queenov si najraje zavrtite?

Freddie Mercury, ki je bolehal za aidsom, je umrl na današnji dan leta 1991 v Londonu za posledicami pljučnice, star 45 let. Vplival je na ustvarjanje različnih glasbenikov, saj so ga med vzornike prišteli tako Lady Gaga in Robbie Williams kot zasedbi Foo Fighters in Muse. Glasba skupine Queen pa je leta 2005 spet začela odmevati v živo, za kar sta poskrbela člana May in Taylor s pevcema Paulom Rodgersom in Adamom Lambertom.

foto: Reuters

V spomin na Mercuryja je režiser Bryan Singer leta 2018 posnel enega najbolj uspešnih biografskih filmov zadnjih let Bohemian Rhapsody, ki je na podelitvi oskarjev prejel štiri kipce - za montažo filma, montažo in mešanje tona ter za glavno moško vlogo, ki jo je odigral Rami Malek.

Ob obletnici smrti bo v Cankarjevem domu 7. decembra nastopila skupina Queen Real Tribute s simfoničnim orkestrom in spremljevalnim zborom. Zasedba izvaja klasike, kot sta še Radio Ga Ga in Under Pressure, in po navedbah organizatorjev slovi kot ena najboljših Queen tribute bendov na svetu. Na turnejah po Braziliji so odigrali preko 70 koncertov, v Beogradu pa so nastopili pred 60.000 poslušalci, pred katerimi je zaigral tudi Brian May.

prejšnji članek
Življenje sester Williams predstavljeno na velikem platnu
Svet slavnih
Življenje sester Williams predstavljeno na velikem platnu
naslednji članek
Tragedija, na snemanju umrl znani slovenski deskar
Svet slavnih
Tragedija, na snemanju umrl znani slovenski deskar