Lauren Hunter Daman Svet24.si

Pred kamero se je ustrelila v vagino

mandarine Svet24.si

Pri nas prijavili hrvaške mandarine, ki so ...

Bryan Adams Svet24.si

Bryan Adams pozitiven – že drugič v enem mesecu!

janez jansa pl 3 Reporter.si

Je Janša sodobni Valjhun, ki skuša čim bolj ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Državni HSE plačuje Snežičeve tožbe proti ...

Tanja Ribic 50_01 Odkrito.si

Tanja Ribič: RESNICE ne moreš skriti!

ronaldo pink Ekipa24.si

Prosila Ronalda in DOBILA! Ameriška zvezdnica ...

Pred 30 leti umrl frontman zasedbe Queen Freddie Mercury
| STA

Pred 30 leti umrl frontman zasedbe Queen Freddie Mercury

Freddie Mercury, Polydor in Blitz

Katero pesem Queenov si najraje zavrtite?

Freddie Mercury, ki je bolehal za aidsom, je umrl na današnji dan leta 1991 v Londonu za posledicami pljučnice, star 45 let. Vplival je na ustvarjanje različnih glasbenikov, saj so ga med vzornike prišteli tako Lady Gaga in Robbie Williams kot zasedbi Foo Fighters in Muse. Glasba skupine Queen pa je leta 2005 spet začela odmevati v živo, za kar sta poskrbela člana May in Taylor s pevcema Paulom Rodgersom in Adamom Lambertom.

Foto: Reuters

V spomin na Mercuryja je režiser Bryan Singer leta 2018 posnel enega najbolj uspešnih biografskih filmov zadnjih let Bohemian Rhapsody, ki je na podelitvi oskarjev prejel štiri kipce - za montažo filma, montažo in mešanje tona ter za glavno moško vlogo, ki jo je odigral Rami Malek.

Ob obletnici smrti bo v Cankarjevem domu 7. decembra nastopila skupina Queen Real Tribute s simfoničnim orkestrom in spremljevalnim zborom. Zasedba izvaja klasike, kot sta še Radio Ga Ga in Under Pressure, in po navedbah organizatorjev slovi kot ena najboljših Queen tribute bendov na svetu. Na turnejah po Braziliji so odigrali preko 70 koncertov, v Beogradu pa so nastopili pred 60.000 poslušalci, pred katerimi je zaigral tudi Brian May.