atene saharski pesek
Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske prašne nevihte

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ali prisluškujejo Hajdinjaku

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Življenje sester Williams predstavljeno na velikem platnu

24. 11. 2021; 05.00
Avtor: K.M.
serena venus williams

foto: Reuters

Sestri Serena in Venus Williams sta dolga leta krojili svet tenisa. Predvsem mlajša Serena ga kroji še danes. Za njima pa je od nekdaj stal Richard Williams, njun oče.

Ravno zgodba očeta sester Williams zdaj prihaja na velika platna. V filmu Kralj Richard, kjer bo osebo, ki je za vedno spremenila zgodovino tenisa, upodobil Will Smith.

Film Kralj Richard foto: Promocijski material

»Stvar, ki je bila zame najbolj presenetljiva, preden sem se odločil, da absolutno moram povedati to zgodbo, je bilo to, da je Richard, kot neke vrste prerok, napovedal prav vse. Dve leti, preden sta se Venus in Serena rodili, je zapisal načrte za njuni celotni karieri. Dejansko je odšel do svoje žene Oracene s temi sanjami, s to prerokbo in ji povedal, da morata imeti dva otroka, ki bosta postala najboljša teniška igralca na celem svetu. Rekel sem si: »Počakaj, to ne more biti res.« Vendar, ko sem naredil celotno raziskavo, sem ugotovil, da je bilo točno tako in nemudoma sem vedel, da je to preprosto izjemna in močna zgodba o veri, ljubezni, predanosti in družini,« je o vlogi povedal Smith. 

Scenarij za film je napisal Zach Baylin, producirali pa so Tim White in Trevor White pod njunim Star Thrower Entertainment imenom ter Will Smith pod svojim Westbrook imenom. Isha Price, Serena Williams, Venus Williams, James Lassiter, Jada Pinkett Smith, Adam Merims, Lynn Harris, Allan Mandelbaum, Jon Mone in Peter Dodd pa so izvrši producenti. Film bo v Sloveniji predvajan od 2. decembra dalje. 

prejšnji članek
Nika Zorjan: Všeč si mi
Svet slavnih
Nika Zorjan: Všeč si mi
naslednji članek
Pred 30 leti umrl frontman zasedbe Queen Freddie Mercury
Svet slavnih
Pred 30 leti umrl frontman zasedbe Queen Freddie Mercury