stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Janja Garnbret in Primož Roglič najbolj priljubljena med Slovenci

8. 12. 2021; 11.00
Avtor: K.M.
Janja Garnbret

Janja Garnbret foto: Sašo Radej

Google je danes objavil rezultate Leto v iskanju 2021, ki nudijo edinstven vpogled v najpomembnejše trenutke in trende letošnjega leta. Rezultati vključujejo tudi podatke o iskanjih na Googlu v Sloveniji, kjer sta najbolj priljubljena naša vrhunska športnika, ki sta na olimpijskih igrah osvojila zlati kolajni.

Šport ostaja pomembno zanimanje Slovencev, pričajo številna iskanja športnikov in športnih dogodkov v iztekajočem se letu. A ljudem v Sloveniji je tudi v 2021 življenje krojila epidemija novega koronavirusa. Kot namreč razkrivajo podatki o najbolj iskanih pojmih z iskalnikom Google v iztekajočem se letu, so Slovenci največ iskali podatke o epidemiji novega koronavirusa. Na prvem mestu seznama iskanj v Sloveniji je namreč Covid sledilnik.

Prebivalci Slovenije so v letu 2021 preko iskalnika Google zelo veliko iskali tudi informacije, povezane s šolo na daljavo. Pogosto iskana gesla, kot so cepljenje brez naročanja, izjava za prehod med občinami, potrdilo o cepljenju ali policijska ura pa pričajo, da so jih zelo zanimali tudi ukrepi za omejevanje epidemije covida-19. Veliko zanimanja je letos sprožil tudi referendum o zakonu o vodah.

Primož Roglič foto: Profimedia

Med najbolj priljubljenimi posamezniki v iskanju po spletu sta bila v letu 2021 tako naša športnika Janja Garnbret in Primož Roglič, med splošnimi iskanji pa smo v Google največkrat vtipkali "covid sledilnik" in "vreme". Na televiziji so nas najbolj navduševale oddaje Sanjski moški, Kmetija in Evrovizija 2021, med serijami pa so najbolj priljubljene serija Bridgerton, Ginny and Georgia in Ko potrka ljubezen. 

Kaj pa v svetovnem merilu?

Regé-Jean Page s soigralko v seriji Bridgerton Phoebe Dynevor foto: Profimedia

V splošnem pregledniku Googla je bil med najbolj iskanimi ljudmi in igralci Alec Baldwin, zaradi tragedije, ki je nastala med snemanjem njegovega filma. Med športniki pa nesrečni danski nogometaš Christian Eriksen, ki se je zgrudil na tekmi evropskega prvenstva. Med serijami prevladujeta Squid Game in Bridgerton, med pesmimi pa diver license Olivie Rodrigo. 

prejšnji članek
Navdušili vas bodo ti topli in lepi čevlji!
Moda&Lepota
Navdušili vas bodo ti topli in lepi čevlji!
naslednji članek
Gino ujet v objemu te svetlolase tekmovalke resničnostnega šova
Svet slavnih
Gino ujet v objemu te svetlolase tekmovalke resničnostnega šova