pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj
Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. Kdo je kriv za to?

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

FOTO: »Sreči moramo dati čas, da lahko sama poišče nas«

23. 12. 2021; 12.00
Avtor: N.S.
bagola 4

Aljoša je na dogodku tudi podpisoval svojo novo knjigo. foto: Marko Vaupotič / M24

Avtor najbolj prodajane slovenske knjige lanskega leta, kreativec in fatalni moški 2021, Aljoša Bagola, je pred dnevi navdušil na dogodku, kjer je predstavil svojo novo knjižno uspešnico Srečo, prosim.

Vsem dobro znani Aljoša Bagola je v prodajalni Rogaška v Ljubljani zasijal na posebnem dogodku, kjer je med drugim tudi podpisoval svojo novo knjigo.

Aljoši so tudi tokrat ob strani stali njegova žena, igralka Iva Krajnc Bagola in hčerka Sofia Bagola, psiček pa je tokrat ostal doma. foto: Marko Vavpotič

Po obdobju izgorelosti, ko je napisal svojo prvo knjigo Kako izgoreti in vzeti življenje v svoje roke, je Aljoša začel tip(k)ati za srečo in nastala je še ena pronicljiva mojstrovina, polna navdihujočih življenjskih zgodb in vratolomnih jezikovnih vragolij. Sam pravi, da bo bralcem in bralkam pomagala prepoznati srečo v njenih številnih odtenkih – z zdravim sprejemanjem svojih temnih plati in pogumnim uresničevanjem svoje edinstvenosti. »Pride do zavedanja, da proces ustvarjanja, ki je trajal dobro leto in pol, prihaja h koncu in da knjiga ni več v nekem varnem zavetju ustvarjanja, kjer si z malim številom sogovornikov tu in tam izmenjaš kakšno mnenje, sicer pa je to tvoje platno, kamor lahko izlivaš svoj kreativni proces. Takrat postane izdelek in takrat knjiga ni več tvoja, ampak roma v roke bralk in bralcev, ki jim je v resnici namenjena. Gre za nekakšno separacijo, ki je malo težka, a mi je v veliko čast in veselje, da knjiga zaživi, da je povpraševana,« je na posebnem dogodku v Ljubljani povedal Aljoša Bagola, ki so ga prišli podpret številni medijski prijatelji in predstavniki sedme sile. »Moja druga knjiga se nadaljuje tam, kjer se je prejšnja končala. V svoji drugi knjigi se zakopljem v raziskovanje nadvse izmuzljive in težko dosegljive sreče. Ugotavljam, da je sreča vedno posledica, in ne cilj, v katerega se zaletavamo. Kajti če se kot trčeni zaletavamo v srečo, na koncu zgolj tavamo. Zato recept za srečo ni lov, temveč ji moramo pustiti čas, naj v miru poišče naš naslov,« je še priznal priljubljeni kreativec.

Ponosna soproga, igralka Iva Krajnc Bagola

Ponosna soproga, igralka Iva Krajnc Bagola foto: Marko Vaupotič / M24

V znak podpore sta prišla tudi brat Dominik Bagola in voditelj David Urankar.

V znak podpore sta prišla tudi brat Dominik Bagola in voditelj David Urankar. foto: Marko Vaupotič / M24

Priljubljena voditeljica Melani Mekicar (

Priljubljena voditeljica Melani Mekicar ( foto: Marko Vaupotič / M24

Zaljubljena zakonca Urban Jazbinšek in Hajdi Korošec Jazbinšek

Zaljubljena zakonca Urban Jazbinšek in Hajdi Korošec Jazbinšek foto: Marko Vaupotič / M24

Aljoši je za novo knjigo čestitala tudi vplivnica Ana Žontar Kristanc, ki ima tudi sama kar nekaj izkušenj s pisateljskim peresom, le da v bolj iz kulinaričnih voda.

Aljoši je za novo knjigo čestitala tudi vplivnica Ana Žontar Kristanc, ki ima tudi sama kar nekaj izkušenj s pisateljskim peresom, le da v bolj iz kulinaričnih voda. foto: Marko Vavpotič

Aljoša Bagola

Aljoša Bagola foto: Marko Vaupotič / M24

prejšnji članek
S skodelico kakava do krepkega zdravja
Zdravje
S skodelico kakava do krepkega zdravja
naslednji članek
Dekleti De Liri že presenetili
Svet slavnih
Dekleti De Liri že presenetili