Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar
Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Znana slovenska novinarka "gre" v kaznilnico

29. 12. 2021; 09.00
Avtor: N.S.
Katarina Keček

Katarina Keček foto: kk

Zapornice zavoda za prestajanje kazni na Igu so novinarko in pisateljico Katarino Keček, ki se trenutno sooča s težko boleznijo, prosile za izvod njenega romana Umetnost zavijanja z očmi, ki je postal s svojim pikantno začinjenim humorjem velika uspešnica tega leta.

Slovenske zapornice so Katarinine velike navijačice, zaželele so si njene knjižne uspešnice s posvetilom, ki bi jo lahko umestile v svojo zaporniško knjižnico, ki raste in živi samo zaradi zanimanja zapornic.

V našem edinem ženskem zaporu, v Zavodu za prestajanje kazni zapora Ig, zaporno kazen prestaja okoli 100 zapornic iz vseh koncev Slovenije vseh starosti. Iški zapor ima prostore v 500 let starem gradu Ig in je povsem neprimeren za ta namen, na kar že leta opozarjajo tudi zapornice. Njihova ključna ugotovitev je, da moški zaporniki bivajo v precej boljših razmerah kot one in da pri kakovosti bivanja v zaporu med enimi in drugimi prihaja do velikih razlik. V moškem zaporu na Dobu imajo zaporniki med drugim na voljo šest garsonjer za intimne obiske partneric. Zapornice na Igu pa o tem, da bi kakšno noč preživele s svojim partnerjem, lahko samo sanjajo. Novinarka, znana tudi kot podpornica drugačnih in zavrženih, je njihovi želji z veseljem ustregla z obljubo, da v zaporu pripravijo bralni večer, ko bo Katarina znova v dobri zdravstveni formi: »Veselim se tega srečanja. Vsi delamo napake in vsi imamo pravico do enakih možnosti in druge priložnosti.«

Zapornice na Igu so želele prebrati knjigo Katarine Keček, zato jim je poslala presenečenje. foto: /

prejšnji članek
Horoskop: Prazniki bodo potrdili vaše domneve
Horoskop
Horoskop: Prazniki bodo potrdili vaše domneve
naslednji članek
Se spomnite Vesne Ponorac - tu jo boste lahko gledali
Svet slavnih
Se spomnite Vesne Ponorac - tu jo boste lahko gledali