robert golob bobo6 Svet24.si

Robert Golob: "Začnimo delovati za skupnost, ...

london, ljudje Svet24.si

Prvi v Evropi ukinjajo covidno potrdilo, maske ne ...

koronavirus, danska Svet24.si

Pri omikronu je tveganje za hospitalizacijo za 36 ...

tonin novak pl Reporter.si

Razkrivamo: skrivni posvet NSi, na katerem so ...

janša, orban Necenzurirano

Kdo je Orbanov zaupnik, ki kupuje slovenske hotele...

Veliki rdeči pes Clifford v Koloseju Njena.si

Hči Petra Polesa v glavni vlogi

peking olimpijske Ekipa24.si

Ne bom SE CEPIL, to nam je VSILJENO - še en ...

Žena pokojnega Marka Grilca nadaljuje družinsko tradicijo
| K.M.

Žena pokojnega Marka Grilca nadaljuje družinsko tradicijo

Marko Grilc in Nina Kay Grilc, Sašo Radej

Deskar je imel s prvorojencem na njegov rojstni dan prav posebno tradicijo, ki je Nina letos kljub težkemu obdobju ni želela izpustiti.

Slovensko in športno javnost je konec novembra pretresla novica o smrti vrhunskega deskarja na snegu Marka Grilca, ki se je smrtno ponesrečil na avstrijskem ledeniku. Tragedija je bila še toliko večja, ker je bila njegova žena Nina takrat v zadnjem mesecu nosečnosti, hči Alaska Olivia pa se jima je rodila ravno na rok, 20. decembra. 

Nina pa danes, štirinajst dni po rojstvu tretjega otroka, nadaljuje družinsko tradicijo. Danes namreč 9. rojstni dan praznuje njun prvorojenec Maxx, ki je v očetu videl svojega idola in najboljšega prijatelja. Po očetu pa je podedoval tudi ljubezen do deskanja na snegu, kar niti ni presenetljivo, saj ga je oče že za prvi rojstni dan peljal na sneg. 

"Ko gledam nazaj na vse rojstne dni, ki si jih praznoval od svojega prvega, sem ugotovila, da je očka pričel tradicijo, ki je tudi sama prej nisem opazila. Peljal te je deskati na čisto vsak rojstni dan zadnjih osem let. Očka ne morem pripeljati nazaj, ampak lahko poskrbim, da tradicija ostane živa. Obljubim ti, da bom to počela do takrat, ko bom stara in siva in me boš moral potiskati naokoli na deski za odrasle ...," je Nina zapisala na družbenem omrežju in objavila nekaj družinskih utrinkov in praznovanj Maxxovih rojstnih dni.