Mile Ćulibrk
Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj Olimpije

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ali prisluškujejo Hajdinjaku

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Tako je bila skupina Bepop videti pred 20 leti

17. 1. 2022; 05.00
Avtor: K.M.
Bepop leta 2003

Tinkara, Alenka, Simon in Ana leta 2003 foto: Mediaspeed

Skupina Bepop je bila ustanovljena leta 2002 in letos praznuje že dvajseto obletnico delovanja in prijateljstva.

Dekleta, ki zadnja leta aktivno delujejo znotraj skupine, Alenka Husič, Ana Praznik in Tinkara Fortuna, so del Bepopa postale v sklopu resničnostnega šova Popstras. Poleg njih sta bila v skupini še Nejc Erazem in Simon Meglič. Slednji se je iz medijskega sveta popolnoma umaknil, Nejc Erazem pa se je leta 2002, le štiri dni po izidu prvega albuma skupine, smrtno ponesrečil. 

Skupina je nato nekaj let delovala v štiričlanski zasedbi, zadnja leta pa Alenka, Ana in Tinkara ustvarjajo kot trio. Včeraj so tako javnosti predstavile svojo najnovejšo pesem in videospot, v katerem se spominjajo ravno svojih začetkov v svetu zabave. Kljub temu, da je naslovna fotografija našega prispevka leto dni manjša, saj je nastala leta 2003, pa lahko v videospotu vidite, kakšna je bila skupina na svojem začetku. 

Bepop danes foto: Vita Orehek

Potem ko so se Alenka, Ana in Tinkara pred dobrima dvema letoma reaktivirale kot ženski trio in ob kupu nastopov posnele uspešnice 'Daj se nasmej', 'Ženska' (z Rebeko Dremelj) in 'Verjamem v dobre ljudi' (naslovna tema Anine priljubljene oddaje Delovna akcija), vstopajo v jubilejno leto z novo pesmijo Brez kril. V njej so ponovno združile moči z vročim mladim producentom Žanom Serčičem.

"Žan nas je odlično zadel že s povratniškim singlom 'Daj se nasmej', s katerim smo naredile odlično tranzicijo od naše stare podobe v leto 2020, z novo pesmijo pa se končno predstavljamo z nekoliko drugačnim zvokom, za katerega čutimo, da nam je pisan na kožo tukaj in zdaj, upamo pa, da ga bodo sprejeli tudi poslušalci. Skladba 'Brez kril' je sicer nastala že pred dobrim letom in pol, splet naključij pa je njen izid zamaknil na jubilejno leto. Malo so k temu prispevale omejene možnosti nastopanja v času epidemije, še bolj pa to, da nas je lani k sodelovanju povabila Rebeka, potem pa se nam je ponudila še možnost, da v pravo skladbo razvijemo temo Delovne akcije, ki jo je izvirno pela le Ana."

prejšnji članek
Skupina Red Hot Chili Peppers delila fotografijo znanih Slovencev
Svet slavnih
Skupina Red Hot Chili Peppers delila fotografijo znanih Slovencev
naslednji članek
Se srebrne ribice skrivajo tudi v vaši kopalnici?
Zdravje
Se srebrne ribice skrivajo tudi v vaši kopalnici?
#obraziavenija
obraziavenija