nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

EMA: Kaj se zgodi, če bo nastopajoči okužen s koronavirusom?

26. 1. 2022; 12.00
Avtor: K.M.
EMA 2021 - Ana Soklič - foto - Adrian Pregelj (2)

Ana Soklič foto: Adrian Pregelj

Pred nami so štirje tedni posvečeni izboru slovenskega predstavnika za Evrovizijo. Ker pa smo še vedno sredi številni okužb s koronavirusom in odrejenih karanten, smo se na RTV Slovenija obrnili z vprašanjem, kaj se bo zgodilo, če bo glasbenik tik pred nastopom pozitiven na omenjeni virus.

Pred dnevi je bila na testu za koronavirus pozitivna slovenska pevka Zala Kores, ki bo skupaj s prijateljico Julijo (skupaj tvorita dvojec De Liri) že ta petek nastopila na izboru EMA Freš namenjenemu mladim oziroma svežim obrazom na slovenski glasbeni sceni. Ker bo v petek minilo že zadosti časa od njenega pozitivnega testa, bosta dekleti lahko nastopili. Vseeno pa nas je njena situacija spodbudila k temu, da smo se na RTV Slovenija obrnili z vprašanjem, kaj se bo zgodilo, če bo glasbenik tik pred nastopom pozitiven na omenjeni virus. 

Ema Freš 2022 foto: Adrian Pregelj

"Pri izvedbi projekta EMA 2022 dosledno spoštujemo vse preventivne varnostne ukrepe, ki veljajo tako na ravni države kot tudi znotraj RTV Slovenija. Naj poudarimo, da se morajo tudi gosti obvezno testirati s HAG-testi, ne glede na izpolnjevanje pogoja PC," so nam pojasnili na službi za komuniciranje RTV Slovenija in dodal, da imajo rezervni načrt, ki je podoben evrovizijskemu. "Nastopi na generalkah bodo povsem enaki kot v oddaji v živo, če bi bilo treba, bi lahko tako tudi predvajali posnetek z generalke."

Spomnimo. Na lanski Evroviziji so na tak način nastopili predstavniki Islandije, ki so na koncu, kljub temu, da jih ni bilo niti v dvorani, osvojili visoko četrto mesto. 

Finalnem TV-izboru EMA freš, ki bo v petek, 28. januarja, in na katerem bodo dobili štiri zmagovalce, sledijo trije zaporedni sobotni večeri namenjeni izboru slovenskega predstavnika za tekmovanju za Pesem Evrovizije 2022. Tega bomo torej dobili v soboto, 19. februarja. 

Melani Mekicar, Bojan Cvjetićanin

Melani Mekicar, Bojan Cvjetićanin foto: Adrian Pregelj

Ema 2021

Ema 2021 foto: RTV Slovenija

prejšnji članek
Priljubljena storitev pretočnih vsebin končno na voljo tudi v Sloveniji
Svet slavnih
Priljubljena storitev pretočnih vsebin končno na voljo tudi v Sloveniji
naslednji članek
Ljubezen na vasi: Kdo je predrzni Daniel v resnici?
Resničnostni šovi
Ljubezen na vasi: Kdo je predrzni Daniel v resnici?