nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Adele osvojila nagrado brit za album leta

9. 2. 2022; 06.00
Avtor: K.M.
Adele

Adele foto: Profimedia

Britanska pevka Adele je na torkovi podelitvi glasbenih nagrad brit v Londonu za aktualno ploščo 30 osvojila kipec za album leta. Zvezdnica je iz Arene 02 odnesla tri nagrade, še nagrado za izvajalko leta in za pesem leta s skladbo Easy On Me.

Brite podeljuje Britanska fonografska industrija od leta 1977, letos pa so prvič odpravili razlikovanje nagrad po spolih, med drugim za britanskega izvajalca oziroma izvajalko leta. Adele je v naajbolj prestižnih kategorijah za album in izvajalca leta zasenčila Eda Sheerana ter raperja Davea in raperko Little Simz, ki so skupaj z njo prejeli največ nominacij, za nagradi pa se je potegoval še Sam Fender. S tem je 33-letnica dosegla 12 kipcev v karieri, kar je le en manj od rekorderja Robbieja Williamsa.

"Razumem, zakaj so spremenili ime te nagrade, vendar mi je zelo všeč biti ženska, ker sem umetnica," je dejala ob aplavzu v napolnjeni areni. "Ne morem verjeti, da je v tolikšni konkurenci zmagala klavirska balada," pa je dejala ob nagradi za pesem oziroma singl leta.

Med nagrajenci so sicer tudi Dua Lipa, Becky Hill, Little Simz, Fave, Wolf Alice, Sam Fender, Billie Eilish, Olivia Rodrigo in Ed Sheeran. 

prejšnji članek
Robert Roškar mora do poletja izgubiti 15 kilogramov
Svet slavnih
Robert Roškar mora do poletja izgubiti 15 kilogramov
naslednji članek
Slovenska vplivnica se je razveselila rojstva drugega sina
Svet slavnih
Slovenska vplivnica se je razveselila rojstva drugega sina