palestina
Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c
Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 milijonov evrov, tožbe in ovadbe padle

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Rolling Stonesi prihajajo v Evropo

15. 3. 2022; 09.00
Avtor: STA
jagger

Mick Jagger na koncertu Rolling Stonesov 2019 foto: Profimedia

Britanska skupina The Rolling Stones je 60-letnici delovanja napovedala evropsko turnejo.

Turnejo ob 60. obletnici skupine so The Rolling Stones poimenovali preprosto Sixty. Uvedel jo bo koncert 1. junija v Madridu, sledil bo München, 9. junija pa bo skupina prvič po več kot 50 letih nastopila v Liverpoolu, na stadionu Anfield, kjer so nastopili tudi prvič.

Sledili bodo koncerti na Nizozemskem, v Švici in Italiji, nakar se bo skupina ustavila v Londonu, kjer bo nastopila na festivalu BST Summertime v Hyde Parku. V juliju bo sledilo še nekaj koncertov. Kot zadnji je na uradni spletni strani skupine napovedan koncert v Stockholmu 31. julija.

"Žal mi je, da ste morali čakati, a čakanja je konec," je ob napovedi turneje povedal kitarist Keith Richards. "Vedno sem govoril, da je najboljše mesto za rock and roll biti na odru s Stonesi, letošnje leto pa je zelo posebno. Veselim se vaj z Mickom in Ronniejem ter nekaterimi prijatelji, kolesje je v pogonu. Kmalu se vidimo," je dodal.

Ronnie Wood pa je dejal: "Ko gledam množico, ko igramo v Evropi, vidim le nasmehe. To nam ogreje srce in vesel sem, da ljudi razveselimo vsakič, ko igramo v živo. Komaj čakam, da s fanti stopimo na nov oder in se zabavamo."

Lani avgusta preminulega bobnarja Charlieja Wattsa bo, kot že na lanski koncertih v ZDA, nadomestil Steve Jordan, glasbenik, ki s skupino igra že od 80. let minulega stoletja. V sklopu evropske turneje bo skupina po pisanju britanskega BBC nastopila v Veliki Britanji prvič po Wattsovi smrti.
prejšnji članek
Horoskop: Preveč krivde čutite za vso preteklost
Horoskop
Horoskop: Preveč krivde čutite za vso preteklost
naslednji članek
Filip Flisar ne bo več voditelj, namesto njiju ta dva znana obraza
Svet slavnih
Filip Flisar ne bo več voditelj, namesto njiju ta dva znana obraza