stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Ljubezen po domače: Milan preživel hudo nesrečo

17. 3. 2022; 08.00
Avtor: Vesna Meško
ljubezen-po-domače

Milan foto: VOYO

Mijin snubec Milan se je v šovu predstavil kot šaljivec, a v resnici njegovo življenje še zdaleč ni brezskrbno. Del zgodbe o invalidnosti je omenil v oddaji, a bil ob tem deležen posmeha. Resnica je takšna, da mu je delovna nesreča vzela tisto, kar ga je osrečevalo in izpolnjevalo.

Ko je Milan Stojnić v oddaji Ljubezen po domače med delovnimi opravili omenil zdravstvene omejitve, bolečine in invalidnost, so mnogi gledalci pomislili, da se znova šali in išče izgovore. Tudi komunikacija med udeleženci šova ni dala slutiti, da se za Milanovimi pojasnili skriva težka zgodba, zato je prav, da razkrijemo, da šaljivec letošnje sezone še zdaleč ni zdrava oseba, ki se brezbrižno izogiba delu.

Brez tega top pomlad ne gre!
PREVERITE TUKAJ >>KLIKNITE<<

»Dne 12.9.2011 sem doživel in preživel delovno nesrečo, katere posledice čutim še danes. Utrpel sem poškodbe hrbtenice in okončin. Na tej osnovi mi je bila priznana tudi invalidnost 2. kategorije. A sama fizična bolečina ni bila nič v primerjavi s tem, ko so mi sporočili, da ne bom mogel opravljati dela, ki sem ga oboževal. Vedno sem hodil z veseljem v službo in opravljal delo, ki me je osrečevalo in izpolnjevalo, sedaj pa ne morem tega več početi,« nam je razložil Milan, ki je po končani rehabilitaciji opravil še poklicno rehabilitacijo in pridobil naziv diplomirani ekotehnolog.

Milan je fizične omejitve omenil v oddaji, a ga niso jemali resno. foto: VOYO

Poleg omejitev zaradi invalidnosti se Milan sooča tudi z diskriminacijo, ki se odvija tako v poslovnem svetu, kot vsakdanji družbi. Da omemba invalidnosti zabava nemalo ljudi, se je lahko prepričal po zadnji oddaji, ko so se nekateri gledalci posmehovali njegovi stiski.

»Opažam, da je v Sloveniji še vedno močno prisotna tako odkrita, kot tudi prikrita diskriminacija invalidov. Poleg posameznikov pred televizijskimi ekrani, ki jih beseda invalid očitno zabava in nasmeji, ko jo nekdo izgovori in se definira z uradno priznanim nazivom, se namreč tudi podjetja izogibajo zaposlovanju le teh. Na srečo sem jaz le fizično omejen in upam, da bom ponovno našel delo, ki me bo navdajalo s ponosom in osrečevalo,« je optimističen Stojnić, ki intenzivno išče priložnost, tekom katere se bo lahko izkazal in dokazal ne le s svojim znanjem, pač pa tudi s kreativnostjo, inovativnostjo ter predanostjo.

»Verjamem, da obstajajo delodajalci, ki bi znali to ceniti, četudi nisem sposoben dvigniti 100 kilogramov nad glavo ... No resnici na ljubo, tega tudi pred nesrečo nisem zmogel,« naš klepet z nasmehom zaključi Milan, ki trenutno opravlja delo, ki ne vpliva dobro na njegovo počutje.

Milan Stojnić

Milan Stojnić foto: POP TV

prejšnji članek
Nevesta Hajdi: Zaupala sem strokovnjakom
Resničnostni šovi
Nevesta Hajdi: Zaupala sem strokovnjakom
naslednji članek
Ples in masaže: S čim se ukvarja Kate?
Resničnostni šovi
Ples in masaže: S čim se ukvarja Kate?