stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Klepet s Tanjo: Iz obupa skočila v globino in preživela

18. 3. 2022; 07.00
Avtor: V.M.
tanja-šustić

Tanja foto: RTL, osebni arhiv

Tanja Suštić, ki jo poznamo iz šova Ljubezen na vasi, po tragičnih dogodkih z optimizmom zre v življenje. Povsem spremenjena, mirna, a odločna si želi, da bi invalidskemu vozičku pomahala v slovo, se poročila in postala mama. To je zgodba, ki jo je razkrila za portal njena.si.

Temperamentno dekle, ki je zaznamovalo 11. sezono šova Ljubezen na vasi, je danes predvsem hvaležno, da živi in da ima ob sebi moškega, ki jo brezpogojno ljubi. Tanja Šustić je po koncu snemanja mednarodne romantične oddaje sprejela še udeležbo v srbskem resničnostnem šovu in stopila na pot, ki je za vedno spremenila njeno življenje.

Zakaj morate ta kos oblačil to pomlad imeti v svoji omari?
Preverite tukaj >>KLIKNITE<<

Tanja je pred tragedijo opravljala delo kozmetičarke. "Izvajala sem nego obraza za ženske." foto: Osebni arhiv

»Po resničnostnem šovu sem prejemala grožnje raznega osebja te iste produkcije. Bilo me je zelo strah,« je pojasnila Tanja in nadaljevala, da je stanje strahu v njej prebudilo travmatske izkušnje iz preteklosti, ki so po sveže prestanih dogodkih v šovu vodile do še večjih psihičnih ran. »Tako sem poskušala narediti samomor. Skočila sem iz četrtega nadstropja.«

Tanja je skok preživela, se je pa tako ona, kot njeno življenje popolnoma spremenilo. Vse, kar je bilo nekoč znano, domače in samoumevno, je izginilo s korakom, za katerega se je v obupu odločila tistega usodnega dne. Tedni, ki jih je nato preživela v komi, so se prevesili v dolge tri mesece. Sledilo je soočenje z realnostjo in spoznanje, da se je v življenje vrnila kot invalidna oseba. Poleg tega, da je v prihodnost zrla iz invalidskega vozička, je bilo polno grenkobe tudi spoznanje, da ne more opravljati niti osnovnih osebnih potreb.

Tanja je tri mesece preživela v komi. foto: osebni arhiv

Pa se je morda od leta 2020 njeno zdravstveno stanje izboljšalo? Kdo ji stoji ob strani? »Danes sem odlično. Ob meni je moj fant, ki mi stoji ob strani od dne, ko sem se prebudila iz kome. Danes sem dobro. Čakajo me še številne operacije, a glede na vse skupaj, se lahko zahvalim Bogu, da sem živa,« je hvaležna Tanja, ki že dolgo ni več oseba, kakšna je stopila pred kamere šova Ljubezen na vasi, vse, kar je preživela, jo je namreč močno spremenilo in zaznamovalo.

Prvo prepevanje po treh mesecih kome. Srečna, da živi ... foto: Osebni arhiv

»Ja, vse to me je oblikovalo v zelo močno, a hkrati tudi boljšo osebo. Danes gledam na življenje polna optimizma, borim se, ne bom se predala,« odločno poudari in se z mislimi vrne v preteklost.

Kaj pa bi spremenila, če bi lahko zavrtela čas nazaj? »Če bi lahko vplivala na čas, bi spremenila veliko stvari.« Kaj konkretno? »Ne bi bila več tako naivna v življenju in pomagala popolnoma vsem. In seveda, nekaterih ljudi ne bi nikoli prizadela.«

Tanja je z nami delila sveže fotografije. foto: Osebni arhiv

Kaj pa prihodnost? Tanja je še vedno dekle z željami in sanjami, le da so slednje preproste in tako goreče, da zaboli srce. »Moje želje za prihodnost so, da bi shodila, ker sem trenutno invalid. Rada bi se poročila in postala mamica. Obožujem otroke in seveda si želim, da bi jih nekoč lahko imela … Rada bi bila mlada, uspešna in srečna, predvsem pa si želim, da bi bila zdrava ženska in mama,« sklene pogovor Tanja, katere odtenek glasu je odločen, miren, prijazen in spoštljiv.

Ne, ne spominja več na temperamentno dekle iz resničnostnega šova. Kdo ve, se ji po žilah še pretaka divja kri?

Tanja Šustić v svojih najsrečnejših časih foto: Osebni arhiv

prejšnji članek
Ljubezen po domače: Mija ponosna mama in babica
Resničnostni šovi
Ljubezen po domače: Mija ponosna mama in babica
naslednji članek
Horoskop: Naj vaše odločitve ne izvirajo iz trme
Horoskop
Horoskop: Naj vaše odločitve ne izvirajo iz trme
#nasazenazenska
nasazenazenska