državna meja
Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s Slovenijo

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj
Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. Kdo je kriv za to?

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Šokirane Fehtarje na snemanju napadli objestni fantje

19. 4. 2022; 07.00
Avtor: V.M.
Fehtarji

Fehtarji foto: August Teraž

Člani glasbene skupine Fehtraji so konec tedna na Kongresnem trgu pričeli s snemanjem narodno zabavnega videospota, ko so se nad njimi znesli mladi, ki jim slovenska glasba ni po godu. »Crknite prokleti kmetje!« so med drugim kričali štirje samozavestni fantje.

Medtem ko številni odrasli v imenu svobode govora skrbijo za razcvet nekulturne verbalne komunikacije na družbenih omrežjih, je mladina samozavestno ubrala korak dlje in glasbenike, ki jim niso povšeči, napadla iz oči v oči. K ekipi, ki se je na Kongresnem trgu lotila snemanja videospota, so samozavestno pristopili mladi objestneži, jih pričeli z žaljivkami preganjati z lokacije snemanja in glasno izražati zgražanje nad slovensko glasbo.

Fehtarji foto: Matjaž Kosmač

»V glavnem mestu naše Slovenije smo v deloma slovenski narodni noši snemali videospot za narodno-zabavno pesem s slovenskim besedilom, v kateri pojemo o ljubezni do naše domovine. Nakar nas štirje mladci, ki so govorili tekoče slovensko, obmetavajo s takimi vulgarnimi in neprimernimi opazkami. Kaj nismo v Sloveniji? Kako je to sploh mogoče? Ali je sramotno poslušati našo glasbo, po kateri nas poznajo evropski narodi? In najpomembneje: JE BITI SLOVENEC SRAMOTA?« se sprašujejo glasbeniki, ki so podrobnosti neljubega dogodka z javnostjo delili na družbenem omrežju …

prejšnji članek
Poroka na prvi pogled: To se med Sandijem in Kate dogaja, ko ni kamer
Resničnostni šovi
Poroka na prvi pogled: To se med Sandijem in Kate dogaja, ko ni kamer
naslednji članek
Billie Eilish  v legendarni seriji Simpsonovi
Svet slavnih
Billie Eilish v legendarni seriji Simpsonovi
#nasazenazenska
nasazenazenska