Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Videospot zaradi katerega so iz Ljubljane preganjali Fehtarje

22. 4. 2022; 12.00
Avtor: V.M. / PR
fehtarji

Fehtarji in njihovi prijatelji igrajo glasbo, ki so jo poimenovali "podeželski rock'n'roll". foto: Matic Plevel (osebni arhiv)

Med prvimi si oglejte novi videospot zasedbe Fehtarji, ki so zgdbo za pesem Moja Slovenija snemali tudi v prstolnici in bili zaradi narodnozabavne glasbe in podobe preganjani s strani nekulture mladine.
Ni dolgo tega, ko se je na slovenski glasbeni sceni prvič pojavilo ime Fehtarji, slednje pa se je kmalu trdno zasidralo v srca ljubiteljev slovenske glasbe. Skladbe, ki na YouTubu štejejo že več milijonov ogledov, razprodani koncerti in zvesti oboževalci so štiri fante, ki ljubijo glasbo, pripeljali do tega, da podeželski rock'n'roll koncert pristane tudi v Ljubljani, ki ga danes napovedujejo s skladbo Moja Slovenija.

"Res je, da glasbo vsak dojema po svoje, vendar je slovenska glasba tista, na katero moramo biti ponosni in je del naše kulturne dediščine. Naj nas slovenska glasba povezuje tako kot nas povezujejo uspehi naših športnikov," pravijo Fehtarji, ki so tokrat k snemanju videospota povabili tiste znane obraze, za katere menijo, da so med drugim tudi ambasadorji naše Slovenije. Lepote Štajerske, Primorske, Dolenjske, Prekmurja in Gorenjske tako skupaj z Janom Plestenjakom, Alfijem Nipičem, Luko Jezerškom in Nino Pušlar tvorijo videospot, na katerega so Fehtarji izredno ponosni.
"Projekt Moja Slovenija združuje ogromno! Od vrhunske slovenske kulinarike, odličnih glasbenikov, mladih obrazov, folklorne skupine do čudovite slovenske pokrajine," dodajo in upajo, da bodo tudi poslušalci začutili energijo, ki jo želijo ponesti med vas!
Fehtarji so sicer znani po tem, da že ustvarjene skladbe "preoblečejo" na svoj način ter jih ponovno obudijo. Tako so tudi tokrat melodijo avtorja Thomasa Hammerla skupaj z Vero Šolinc, ki je dodala besedilo, produkcijsko začinili v studiu Kališnik. Nastala je MOJA SLOVENIJA, za katero verjamejo, da bo tista, ki bo v vseh nas prebudila narodno zavest in željo po plesu ter zabavi.

.Želimo si, da bo slovenska glasba živela večno.'

.Želimo si, da bo slovenska glasba živela večno.' foto: Matic Plevel (osebni arhiv)

Fehtarji

Fehtarji foto: Matic Plevel (osebni arhiv)

Fehtarji

Fehtarji foto: Matic Plevel (osebni arhiv)

prejšnji članek
Xiaomi Watch S1 postavljajo nove standarde
Moda&Lepota
Xiaomi Watch S1 postavljajo nove standarde
naslednji članek
Ljubezen po domače: Uganete, koliko je star Milan?
Resničnostni šovi
Ljubezen po domače: Uganete, koliko je star Milan?
#nasazenazenska
nasazenazenska