kokosi (2) Svet24.si

Bodo morale biti kokoši res prijavljene in ...

kolo, kolesar, tovornjak, splošna, simbolična Svet24.si

Mladoletna kolesarka umrla po trku s tovornjakom

Petra Grah Lazar Necenzurirano

Šefica NPU ima novo službo z bajno plačo, ...

David Urankar, Liza Praprotnik, Andreja Gregorič, Panorama Reporter.si

Panorama, škandalozna polomija TV Slovenija: ...

legat Ekipa24.si

Grozno: Nemška legenda bo ostala brez jajca, ...

femme-fatale-2022 Njena.si

Tako je pri 43 v kopalkah videti Hajdi Korošec ...

doncic Ekipa24.si

Tukaj je odgovor! Dončić hrvaškemu zvezdniku, ...

Videospot zaradi katerega so iz Ljubljane preganjali Fehtarje
| V.M. / PR

Videospot zaradi katerega so iz Ljubljane preganjali Fehtarje

Fehtarji in njihovi prijatelji igrajo glasbo, ki so jo poimenovali "podeželski rock'n'roll"., Matic Plevel (osebni arhiv)

Med prvimi si oglejte novi videospot zasedbe Fehtarji, ki so zgdbo za pesem Moja Slovenija snemali tudi v prstolnici in bili zaradi narodnozabavne glasbe in podobe preganjani s strani nekulture mladine.

Ni dolgo tega, ko se je na slovenski glasbeni sceni prvič pojavilo ime Fehtarji, slednje pa se je kmalu trdno zasidralo v srca ljubiteljev slovenske glasbe. Skladbe, ki na YouTubu štejejo že več milijonov ogledov, razprodani koncerti in zvesti oboževalci so štiri fante, ki ljubijo glasbo, pripeljali do tega, da podeželski rock'n'roll koncert pristane tudi v Ljubljani, ki ga danes napovedujejo s skladbo Moja Slovenija.

Foto: Matic Plevel (osebni arhiv) - Fehtarji in njihovi prijatelji igrajo glasbo, ki so jo poimenovali "podeželski rock'n'roll".

"Res je, da glasbo vsak dojema po svoje, vendar je slovenska glasba tista, na katero moramo biti ponosni in je del naše kulturne dediščine. Naj nas slovenska glasba povezuje tako kot nas povezujejo uspehi naših športnikov," pravijo Fehtarji, ki so tokrat k snemanju videospota povabili tiste znane obraze, za katere menijo, da so med drugim tudi ambasadorji naše Slovenije. Lepote Štajerske, Primorske, Dolenjske, Prekmurja in Gorenjske tako skupaj z Janom Plestenjakom, Alfijem Nipičem, Luko Jezerškom in Nino Pušlar tvorijo videospot, na katerega so Fehtarji izredno ponosni.
"Projekt Moja Slovenija združuje ogromno! Od vrhunske slovenske kulinarike, odličnih glasbenikov, mladih obrazov, folklorne skupine do čudovite slovenske pokrajine," dodajo in upajo, da bodo tudi poslušalci začutili energijo, ki jo želijo ponesti med vas!

Foto: Matic Plevel (osebni arhiv) - Fehtarji in Nina Pušlar

Fehtarji so sicer znani po tem, da že ustvarjene skladbe "preoblečejo" na svoj način ter jih ponovno obudijo. Tako so tudi tokrat melodijo avtorja Thomasa Hammerla skupaj z Vero Šolinc, ki je dodala besedilo, produkcijsko začinili v studiu Kališnik. Nastala je MOJA SLOVENIJA, za katero verjamejo, da bo tista, ki bo v vseh nas prebudila narodno zavest in željo po plesu ter zabavi.