Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Alya je v zbirko nenavadnih lokacij dodala še eno

27. 4. 2022; 08.00
Avtor: Eva Jandl
4_alya

Alya foto: Osebni arhiv

Na letalu na štiri tisoč metrih nadmorske višine, v cerkvi, na stolpnici – energična pevka Alya rada izbira nepričakovane lokacije za svoje koncerte. Letos se je tako podala na Jadransko morje in tako napovedala, da bo znova poskusila osvojiti hrvaško občinstvo.

Priljubljena pevka Alya je ljubiteljica morja, predvsem Jadranskega in Dalmacije, kjer si je Mozirčanka že pred leti tudi ustvarila svoj drugi dom. Ljubezni do Dalmacije ne skriva, tam preživi skoraj polovico leta in kot pravi, je ves čas razpeta med Slovenijo in Hrvaško. Ob toplejšem vremenu je zdaj že obiskala južni Jadran, kjer je za festival za vse ljubitelje jadranja in navtike priredila nekaj koncertov na zelo zanimivih lokacijah. Svoje največje hite je odpela, medtem ko je jadrnica plula na relaciji med otoki Hvar, Vis ter Peklenskimi otoki v bližini Hvara.

»Kot vsi že verjetno veste, sem velika oboževalka morskih radosti, zato sem se na mini turneji počutila kot riba v vodi, in ponosna sem, ker lahko v zbirko mojih nenavadnih lokacij za koncerte dodam še eno,« pravi Alya, ki se že lahko pohvali z nastopom v letalu med letenjem, v cerkvi in na strehi stolpnice. Navdušena je povedala, da je na Peklenskih otokih pri Hvaru srečala sveže poročenega hrvaškega pevskega kolega Petra Graša, in to povsem po naključju. »To je bilo zame vsekakor največje presenečenje večera, nazdravila pa sva z mojo penino. Rekel mi je, da je za mojo penino že slišal, poizkusil pa je še ni, zato sva to seveda popravila in takoj nazdravila,« je v smehu povedala Alya, ki je Petra nazadnje srečala v Beogradu, še pred epidemijo.

Spet bo zapela v hrvaščini

Poleg slovenskega občinstva pa ima Alya svoje občinstvo tudi na Hrvaškem, že lansko leto se je udeležila največjega glasbenega festivala v regiji, CMC festivala v dalmatinskih Vodicah. Pesem Dobro jutro, življenje, ki jo poznamo v slovenščini, je zapela v hrvaški različici, ki nosi naslov Sedam dana na moru. Alya je na Hrvaškem pritegnila vso pozornost, o njej so pisali kot o seksapilni pop zvezdi z drznim slogom in energičnim nastopom. Tako bo letos junija spet odšla v Vodice, nam je povedala, tokrat s pesmijo Jedan život duže. Sicer pa je predvsem vesela, da sta njena pomlad in poletje polna koncertov in nastopov, saj jih je že pošteno pogrešala.

alya

alya foto: osebni arhiv

prejšnji članek
Simbolika: Kaj o vas razkriva mesec vašega rojstva?
Zdravje
Simbolika: Kaj o vas razkriva mesec vašega rojstva?
naslednji članek
Spoznali boste igralčevo resnejšo plat
Kultura
Spoznali boste igralčevo resnejšo plat