1_10_300_posvetlit Svet24.si

Jan Plestenjak mu je podaril 3000 evrov vredno ...

Mladen Grdović Svet24.si

VIDEO: Mladen Grdović v Marezigah omagal na odru

18418X0073 Necenzurirano

Kako so nam ugrabili razpravo o prihodnosti ...

polwe20220513133644__DAX8337 Reporter.si

V SDS ni več nikogar, ki bi sprožil razpravo o ...

guberac jk Ekipa24.si

Po sledi škandala! Bodo Koprčani sploh igrali ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Zakonci v eksperimentu ne nosijo svojih oblačil

doncic Ekipa24.si

Dončić silovito začel drugo tekmo finala ...

Joker Out že drugič zapored izvajalec leta
| K.M.

Joker Out že drugič zapored izvajalec leta

Joker Out, Tadej Majhenič

V Kranju so podelili 8. slovenske glasbene nagrade zlata piščal. Zlato piščal za izvajalca leta je drugič zapored prejela skupina Joker Out, kar se je zgodilo prvič.

V Stolpu Škrlovec v Kranju so že osmič podelili edine slovenske glasbene nagrade zlata piščal, in sicer za najvidnejše ustvarjalne glasbene dosežke v letu 2021. O zmagovalcih v štirih kategorijah so odločale točke strokovne glasbene akademije, ki so ocenjevali več kot 2000 prijavljenih glasbenih del. Zmagovalce v posamičnih kategorijah so na podelitvi naznanili lanskoletni prejemniki zlatih piščali.

Izvajalec leta vnovič skupina Joker Out

Zlate piščali za izvajalca leta so se znova razveselili v priljubljeni shagadelični skupini Joker Out, ki so v preteklem letu poleteli na krilih težko pričakovanega prvega albuma Umazane misli z desetimi uspešnimi skladbami, kot so Gola, Omamljeno telo in Umazane misli.

“Vztrajaš in delaš, v kar verjameš, in če to ljudje začutijo, je to to,” so o svojem hitrem vzponu povedali Joker Out. In recept za polne Križanke? “Ko jih enkrat nafilaš, jih potem skoz nafilaš,” so dobre volje zaključili Joker Out, ki gredo, kot sami pravijo, v prihodnje še na zlato piščal za album leta in za življenjsko delo.

Nagrada za skladbo leta pesmi Prjatučki skupine MRFY

Foto: Tadej Majhenič - MRFY

Z zlato piščaljo za skladbo leta se je okitila pesem Prjatučki novomeške indie rock skupine MRFY, pod katero so se podpisali člani zasedbe sami. Skladba, izdana konec lanskega poletja, govori o prijateljstvu in ljubezni, ki nikoli ne ugasne.

“Vsi, ki smo tukaj, že rešujemo svet. Zahvala gre vsem, ki kljub težavam vztrajamo in držimo svet glasbe pokonci,” so povedali MRFY in napovedali še veliko dobre glasbe. V prihodnje pa si v svojem zabavnem slogu želijo predvsem čim več koncertov, dobre energije s strani publike in prijaznih deklet.

Album leta postal album Plata zasedbe Koala Voice

Foto: Tadej Majhenič - Koala voice

Indie zasedba Koala Voice je domov odnesla zlato piščal za album leta, in sicer za njihov četrti studijski album z naslovom Plata. Album četverice, ki deluje od leta 2010, ponuja trinajst pesmi v treh jezikih, med njimi so pesmi Vukovi, Spagettification in Vertigo.

“Pobeg v studio za štirinajst dni je bil v času korone za nas nujen, verjetno tudi za druge. In to je, kot je videti, blagodejno vplivalo na vse nas. Zmagali smo v kategoriji, v kateri smo si najbolj želeli,” so povedali člani skupine Koala Voice ob prejemu nagrade za album leta.

Zlata piščal za novinca leta Žanu Hauptmanu

Foto: Tadej Majhenič - Žan Hauptman

Zlato piščal za novinca leta je prejel vsestranski jazz pevec Žan Hauptman skupaj s svojimi glasbenimi prijatelji ustvarja pod imenom Hauptman. Januarja se je predstavil s svojim albumskim prvencem Finished, not perfect, na katerem je petnajst skladb.

“Povsem sem presenečen, srce mi razbija,” je bil prvi odziv vsestranskega Žana Hauptmana. “Konkurenca v obeh kategorijah, v katerih sem bil nominiran, je bila zelo močna, že sami nominaciji sta mi bili v veliko čast. Zmage sem izjemno vesel.”