sveča
Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

1711376183-dsc0361-01-1711376151675
Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati seminarske naloge za njegov študij #e-pošta

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Ovire premaguje z duhovnostjo in meditiranjem

10. 7. 2022; 06.00
Avtor: Revija Lady
Sara Rutar

Sara Rutar foto: Instagram

Prva ženska zmagovalka kuharskega šova MasterChef Slovenija, Sara Rutar, ki je pred mesecem z urgentnim carskim rezom rodila sinčka Gabriela, se danes že veliko bolje počuti. Zaradi posega je bilo tudi okrevanje nekoliko daljše.

»Naredili smo si lepo rutino. Gabriel ponoči spi tudi od pet do šest ur hkrati. Čez dan je že veliko več buden, uživa na svežem zraku, se crklja, spi. Seveda rad jé, to ima po mami in atiju. (smeh) Zelo hitro raste in napreduje,« ponosno pove novopečena mamica Sara Rutar, ki realno razloži, da materinstvo vsaj na začetku ni ves čas rožnato: »Pridejo tudi težki dnevi, ko sem utrujena, sin joka in nimam časa zase. Tudi kakšno solzo sem že spustila. A ko me pogleda s tistimi lepimi očmi, vse mine. Ja, imamo pestro. Dejan ima popoldan delo z zaključnimi deli na hiši, dopoldan pa dela od doma, tako da smo vsaj takrat skupaj. Občudujem pa vse ženske, ki so same doma deset ali dvanajst ur in vse uredijo.«

Simpatična Primorka ima za očka Dejana pohvalne besede. Je zelo ljubeč in pozoren. Sinčka rad uspava in ga nahrani z izčrpanim mlekom po steklenički, da mamica lahko skoči pod tuš in si opere lase. Sara večkrat poudarja, da je skrb zase enako pomembna kot za otroka. »Jaz sem zelo duhovna oseba, meditiram, delam na sebi, sem v stiku z naravo. Seveda imam tudi slabe dni, a 90 odstotkov dni v letu je dobrih, ker si jih tako naredim. Če sem kdaj živčna, ta živčnost vpliva tudi na Gabriela,« razloži.

Glede na to, da je po carskem rezu, ne izvaja pritiska nase v slogu nekaterih zvezdnic, ki le nekaj tednov po porodu že 'skočijo' v vrhunsko formo. »Prvih deset kilogramov sem zelo hitro izgubila, spet sem videla stopala, veliko vode sem zadrževala v telesu. Kmalu pa bom spet telovadila. Zdravo jem, ko se bomo preselili, bom znova vzpostavila rutino. Zdaj smo v skupnem gospodinjstvu in jem tudi, kar tašča skuha. Nisem pa na dieti, prevečkrat sem že bila in se hrani odrekala. Nikoli več, treba je tudi živeti,« v smehu sklene zgovorna Sara.

prejšnji članek
Srečno življenje nasmejane Irene Vrčkovnik
Svet slavnih
Srečno življenje nasmejane Irene Vrčkovnik
naslednji članek
Manca Košir kot hollywoodska diva
Svet slavnih
Manca Košir kot hollywoodska diva
#obraziavenija
obraziavenija