cg_zdravstveni_domovi
Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali za skoraj milijardo evrov

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj
Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. Kdo je kriv za to?

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Johnny Depp v nekaj urah zaslužil 3,5 milijona evrov

29. 7. 2022; 05.00
Avtor: K.M.
Johnny Depp

Johnny Depp pred sodnim procesom foto: Profimedia

Povpraševanje za ameriškim igralcem je zelo veliko na vseh področjih.

Hollywoodski igralec Johnny Depp je v le nekaj urah s prodajo svojih umetniških del zaslužil približno tri milijone funtov kar je okoli 3,5 milijona evrov. V nekaj urah po objavi prodaje na Instagramu je v 37 galerijah Castle Fine Art, tudi v londonskem Covent Gardnu, prodal 780 slik iz cikla Prijatelji in junaki (Friends And Heroes).

V omenjenem ciklu je po pisanju britanskega BBC upodobil ljudi, ki so ga navdihovali. Med njimi so denimo kitarist skupine The Rolling Stones Keith Richards, hollywoodska igralka Elizabeth Taylor, igralec Al Pacino in folk legenda Bob Dylan.



"Že od nekdaj izražam svoja čustva skozi umetnost," je povedal 59-letni igralec. Dodal je: "Moje slike obkrožajo moje življenje, vendar sem jih obdržal zase in se omejil. Nihče se ne bi smel omejevati." Kot je še povedal Depp, je skozi svoje ustvarjanje "razmišljal o tistih, ki mi največ pomenijo, kot so moja družina, prijatelji in ljudje, ki jih občudujem".

Vseh 780 slik je bilo v četrtek prodanih v le nekaj urah. Za posamezne uokvirjene slike je bilo potrebno odšteti po 3950 funtov, portfelj štirih slik pa je stal 14.950 funtov. Deppova objava na Instagramu z napisom "NOW AT #CASTLEFINEART" je sicer povzročila velik naval na spletno stran galerije, ki se je po pisanju BBC sesula.

prejšnji članek
Kje se potika Čuk Jernej?
Svet slavnih
Kje se potika Čuk Jernej?
naslednji članek
Recept: Marinirana piščančja krila
Kulinarika
Recept: Marinirana piščančja krila
#obraziavenija
obraziavenija