Mile Ćulibrk
Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj Olimpije

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Jurij Souček si ni mislil, da bo po poškodbi še kdaj videl ljubi otok

7. 8. 2022; 07.00
Avtor: Revija Lady
Jurij Souček

Jurij Souček foto: Osebni arhiv

Čeprav se je legendarni igralec Jurij Souček prejšnje poletje hudo poškodoval (zdrobil je kolk in med padcem zlomil tudi stegnenico), si pri svojih 93 letih ne predstavlja življenja brez morja.

Z ženo Mileno Morača, primadono SNG Opera in balet Ljubljana, sta se tako že odpravila na njun ljubljeni otok Olib. Kljub temu da je pot do tega morskega bisera dolga in da je okrevanje po poškodbi še prisotno, se nista pustila odvrniti od njunega drugega doma. Sicer je Jurij modro barvo svojega motorčka zamenjal za rdečo barvo svojega novega električnega tricikla, a kot pravi sam, »je tudi Shakespeare dajal kraljestvo za konja«, Milena pa priznava, da so bili po Jurijevi poškodbi veliki dvomi, ali bosta sploh še kdaj videla njun Olib.

jurij souček foto: lady

Ljubezen do morja je prisotna tudi pri njuni hčeri Hani, njenem možu Gašperju in vnukinji Lejli. Do zdaj so si vsako leto skupaj delili olibske dogodivščine, letos pa bo malenkost drugače, saj sta si Hana in Gašper za njuno poletno domovanje izbrala Omišalj. Kupila sta staro hišo, ki jo nameravata obnoviti po svojem okusu.

»Moj Gašper zna vse popraviti,« zatrjuje Hana, ki se že veseli novega projekta. Vsi trije so navdušeni tudi nad prijaznostjo in lepoto tega mesteca, ki jih je povsem očaralo, prav tako pa tudi Gašperjeve starše ter Jurija in Mileno, ki komaj čaka, da se jim bodo hčerka, zet in vnukinja za nekaj dni pridružili. Še posebno se veseli Lejle, s katero sta zelo navezani, letos pa jo je tudi že učila plavati.

prejšnji članek
Igor Mikič s svojim videzom žanje veliko pozornosti
Svet slavnih
Igor Mikič s svojim videzom žanje veliko pozornosti
naslednji članek
Tako zelo aktiven je Dejan Vunjak
Svet slavnih
Tako zelo aktiven je Dejan Vunjak
#obraziavenija
obraziavenija