Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Boris Cavazza iskreno o smrti sinov

20. 8. 2022; 10.00
Avtor: Revija Obrazi
Boris Cavazza

Boris Cavazza foto: Primož Lavre

Slovenskemu igralcu so se v življenju rodili štirje sinovi, a danes živita samo še dva. Najstarejši Kristjan se je leta 1990 hudo ponesrečil, leto dni kasneje pa umrl. Istega leta je umrla tudi njegova prva žena, Mojca Sitar. Leta 2009 se je moral nepričakovano posloviti še od Damijana, Sebastianovega brata dvojčka.

"Ko sta umrla žena in sin Kristjan, sem se ukvarjal s tem, kako poskrbeti za sinova, kako ju kaj naučiti, kako ju spraviti pokonci. Fantje v Drami so mi govorili, naj grem delat, da mi bo delo pomagalo. A jaz sem gospodinjil … Ko sem se vrnil na delo, sem neki sodelavki priznal, da mi gre vse skupaj malo na živce – to, da živiš samo zato, da bi preživel. A s tem preživljanjem zaradi preživljanja prideš počasi do tega, da kljub vsemu spet počasi začneš živeti dobro. Da daš sinovom vse, kar lahko. Dolgo časa, priznam, nisem dobro vedel, kaj se z mojima sinovoma dogaja. Nekoč sta prišla domov vsa krvava in sta rekla, da sta se stepla z nekimi Bosanci, šele pozneje mi je Sebastian priznal, da sta se dejansko stepla med sabo. Delala sta se, da sta v redu, a nista bila … Damijan se je boril s travmami. Na koncu je šolo vendarle končal in naredil lepo kariero kot umetnik … Po svoje me je življenje utrdilo, po drugi strani pa ne," je za revijo Obrazi Boris spregovoril o obdobju, ki je sledilo letu 1991, ko je v istem letu izgubil prvo ženo in najstarejšega sina Kristjana. 

Ne boste verjeli, kakšno odločitev so sprejeli. Česta takšnega ni pričakoval nihče.
Preverite TUKAJ >>KLIKNITE<<.

Kako pa danes gleda na smrti dveh sinov? "Smrt je smrt. Obe sta me pretresli. Kristjan je bil odličen kitarist, član skupine Miladojka Youneed. Na snemanju spota je padel pet metrov v globino, ker so se nanj zrušila vrata. V bolnici je bil eno leto. Ravno v tistem času se je tudi žena borila z boleznijo in ji nisem mogel vsega povedati … Damijan je veliko let za tem z mano v Drami oblikoval scenografijo in dan pred premiero sem med potjo v službo prejel telefonski klic, da je umrl … In zdaj lahko grem tudi jaz, čeprav upam, da ne še. To, kar zdaj doživljam, po tem padcu, je malo čudno. Včasih mi zmanjka besed, pa imen ljudi se ne spomnim dobro."

prejšnji članek
Luka Jezeršek s sinom na Triglav
Svet slavnih
Luka Jezeršek s sinom na Triglav
naslednji članek
Ljubezen na vasi: Presenečenje, Branko se bo poročil!
Resničnostni šovi
Ljubezen na vasi: Presenečenje, Branko se bo poročil!