sveča
Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

1687541884-dsc07123-1687541751687
Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Stranger Things: Kdo se skriva pod grozljivo podobo?

7. 9. 2022; 09.00
Avtor: V.M.
stranger-things, preobrazba, vecna, jamie-campbell-bower

Vecna foto: Profimedia

V eni najbolj gledanih Netflixovih serij Stranger Things največjo zanimivost predstavlja lik mesnatega okostnjaka, ki so ga ustvarjalci poimenovali Vecna. Če ste mislili, da je njegova podoba računalniško ustvarjena, se zelo motite.

Znanstveno fantastična serija Stranger Things (Čudne reči) podira rekorde gledanosti, zlasti med mlajšo populacijo pa je močno priljubljena tudi v Sloveniji. Grozljivi zlobnež Vecna predstavlja osrednji lik, okoli katerega je nastala zgodba, pod osupljivo masko pa se nahaja odrasli lik Henrya Creela (001), ki se je po izgubljeni bitki tudi v sami zgodbi prelevil v pošast. Pod podobo človeku podobnega mesnatega okostnjaka je torej 33-letni angleški igralec Jamie Campbell Bower, ki je v nedavnem intervjuju razkril, kako naporne so bile njegove preobrazbe.

Jamie Campbell Bower foto: Profimedia

Kot je pojasnil, se je zanj večina snemalnih dni začela ob 3. uri zjutraj, da so mu namestili potrebno protetiko. Popolna preobrazba v Vecno je nato ekipa umetnikov za filmske maske ustvarjala približno sedem ur in pol. Sledilo je snemanje od 10 do 12 ur, nato pa je moral potrpeti še dobro uro, da so mu celoten kostum in masko odstranili.

Kot zanimivost naj še omenimo, da mesnate vitice vinske trte, ki so prekrivale telo Vecne, niso upodobljene s pomočjo računalniške 3D tehnologije, so pa bili v postprodukciji pri ustvarjanju serije dodani efekti za njihovo shrljivo gibanje.

Jamie kot lik 001 foto: Profimedia

Jamieva preobrazba v Vecno foto: Profimedia

Jamieva preobrazba v Vecno foto: Profimedia

Jamieva preobrazba v Vecno foto: Profimedia

Končni videz Vecne foto: Profimedia

prejšnji članek
Tara Zupančič priznava, da je za štedilnikom čista novinka
Svet slavnih
Tara Zupančič priznava, da je za štedilnikom čista novinka
naslednji članek
Zaskrbljujoče objave - kaj se je zgodilo s Kate Balon?
Svet slavnih
Zaskrbljujoče objave - kaj se je zgodilo s Kate Balon?