profimedia-0808999589
Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

870457_151-vatikan
Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v Vatikan

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Sašo Avsenik o spominu na dedka in slavnemu priimku

11. 10. 2022; 09.00
Avtor: K.M.
Sašo Avsenik njena

Sašo Avsenik foto: Promocijski material

31-letni Sašo Avsenik prizna, da mu zaradi priimka in pričakovanj ni bilo vedno lahko in da je razmišljal tudi, da bi harmoniko zamenjal za bobne. A na dedka, ki je bil njegov vzornik, je bil vedno ponosen.

"Korenine zaznamujejo vsakega. V mojem primeru je življenje zato bolj povezano z glasbo in imam srečo, da jo imam tudi jaz rad. V družini se največ pogovarjamo o tem. Starša sta nas vseh pet otrok poslala v glasbeno šolo, želela sta, da vsi dobimo neki občutek za glasbo in kaj sploh pomeni igrati neko glasbilo ali prepevati. Tako smo dobili spoštovanje do prednikov. Zaradi slave starega očeta so bili nekateri ljudje takoj bolj pozorni, ko so slišali moj priimek, drugi pa so ravno zaradi tega negativno reagirali, češ, glej, ta je pa Avsenikov, tega se bomo zdaj lotili! So torej plusi in minusi, kot pri vseh stvareh," je za časopis Novice Svet24 povedal Sašo Avsenik, vnuk legendarnega Slavka Avsenika

Kako pa se spominja svojega dedka? "V dedku sem vedno videl velikega vzornika, sploh mi je bil vzor zaradi svoje mirnosti. Bil je strašno slaven, a je kljub temu speljal svojo življenjsko zgodbo: obdržal je družino, ni se zapustil, zapadel v droge ipd. Takrat smo gledali obletnice pogrebov Elvisa ter drugih svetovnih zvezd in sem razmišljal, kako je lahko dedek tak zvezdnik, a je vseeno ostal tako normalen."

Celoten intervju lahko preberete TUKAJ >>KLIKNITE<<.

prejšnji članek
Za vedno zaspala igralka serije 'Umor, je napisala'
Svet slavnih
Za vedno zaspala igralka serije 'Umor, je napisala'
naslednji članek
Vesna Janković si je privoščila večer s hčerko
Svet slavnih
Vesna Janković si je privoščila večer s hčerko