pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Matthew Perry o zasvojenosti: mislili so, da sem mrtev

20. 10. 2022; 09.00
Avtor: K.M.
Matthew Perry

Matthew Perry foto: Profimedia

Matthew Perry iskreno spregovoril o svoji zasvojenosti z alkoholom in drogami, ki ga je skoraj stala življenja.

Matthew Perry bo v kratkem izdal biografijo Friends, Lovers and the Big Terrible Thing, v kateri je iskreno spregovoril tako o svojih vzponih kot padcih. 53-letnik, ki je v seriji Prijatelji igral Chandlerja Binga, je priznal, da je bil alkoholik in zasvojenec z mamili in tableti, zaradi česar je pred štirimi leti njegovo življenje viselo na nitki.

Zaradi prekomerne uporabe opiatov mu je počilo debelo črevo in skoraj bi umrl. Dva tedna je bil v komi, nato se je še pet mesecev zdravil v bolnišnici, še nadaljnjih devet mesecev pa je moral uporabljati kolostomalno vrečko, v kateri se zbira blato. »Ko so me sprejeli v bolnišnico, so moji družini sporočili, da imam le kak dva odstotka možnosti, da preživim. Priključili so me na stroj, ki je dihal in poganjal srce namesto mene. Le redki, ki se znajdejo na njem, preživijo,« je za revijo People povedal igralec.



Njegove težave z alkoholom so se začele, ko je dobil vlogo v Prijateljih – takrat je imel 24 let. »Ampak nekako sem to še obvladoval.« Se je pa seveda njegova zasvojenost z alkoholom čez leta le še poglabljala, pridružile so se ji še droge in zdravila. »Nisem vedel, kako naj se izkopljem iz tega,« prizna. V vseh teh letih je kar petnajstkrat odšel na zdravljenje, šele skorajšnja smrt (ali bolje: čudežna ozdravitev) ga je toliko streznila, da se je nekako spravil k sebi. Zdaj pravi, da je končno trezen in zdrav. Ima pa brazgotine, ki ga opominjajo na njegov boj: do zdaj je prestal 14 operacij na želodcu in črevesju. »To je veliko opomnikov, zakaj ostati trezen. Le na svoj trebuh se moram ozreti.«

Zdaj je odločen, da bo skušal s svojimi izkušnjami pomagati drugim. »Tisti dan so nas na dihalne aparature priklopili pet – preostali štirje so umrli, jaz pa preživel. Sprašujem se, zakaj ravno jaz? Zagotovo je nek razlog za to,« je prepričan.

prejšnji članek
Lepotica, ki ne skriva, da ljubi Dejana Krajnca
Svet slavnih
Lepotica, ki ne skriva, da ljubi Dejana Krajnca
naslednji članek
Hrvaška pevka Indira Levak ni upala na ta slovenski oder
Svet slavnih
Hrvaška pevka Indira Levak ni upala na ta slovenski oder