zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Neisha bi morala to pesem posneti z Akijem Rahimovskim

27. 10. 2022; 08.00
Avtor: K.M.
Neisha_2

Neisha foto: Perica Rai

"Med nama je vzklila pristna glasbena simpatija in prijateljstvo, a sva po nekaj vajah in snemanju ostala pri demo posnetku, ker nas je Aki žal zapustil. Tako prehitro."

Neisha je javnosti predstavila novo pesem z albuma Dvigam jadra, ki ga je izdala v mesecu maju. Skladba je namreč ravno danes dobila novo videopodobo. Zgodba za celotno pesmijo pa je toliko večja, saj se je Neisha dogovarjala za sodelovanje s pevcem zasedbe Parni Valjak, ki je tragično umrl preden sta uspela posneti končno različico. Neisha sicer ima demo posnetek, a se je odločila, da javnosti vseeno predstavi samo svojo različico.

Neisha foto: Dejan Radičević

"Intuitivno zlitje besedila in glasbe. Tako je nastala ta pesem. Nič kaj posebej je nisem ’peglala’ z vseh strani in premerjala iz vseh kotov, ene so pač take, da se zgodijo. In zdela se mi je popolna. Pustila sem ji ves ta naboj, gradacijo, da se razvija v višave in tja s sabo potegne tudi vokal. Močni kitarski riffi in močan vokal, to prednjači, pa bi rekli, da ste me navajeni vso elegantno za klavirjem … no, na plošči DVIGAM JADRA smo z zasedbo glasnejši in produkcijsko pretežno rokerski, kar pritiče temu, da so posnetki realen prikaz tega, kako zvenimo v živo. Energija šteje in to osvobajanje, ki ga doživljaš ob tem, ko na široko razpreš pljuča, napneš glasilke, se izpoješ in razigraš.

Na snemanju pesmi se mi je v studiu pridružila elita iz regije - za bobne se je usedel Dado Marinković, na basu z mano Robi Vrbančić, na kitari Zoran Čalić, producentsko taktirko pa tako, kot vsa ta leta, na mojih projektih drži Dejan Radičević.

Neisha foto: Perica Rai

Pesem sva želela v duetu posneti z Akijem Rahimovskim, med nama je vzklila pristna glasbena simpatija in prijateljstvo, a sva po nekaj vajah in snemanju ostala pri demo posnetku, ker nas je Aki žal zapustil. Tako prehitro. Zahvaljujem se mu za vso energijo in vse lepo, kar je pustil za sabo in v čast mi je bilo, da sva si lahko parkrat delila oder. Izjemen človek in izjemen vokalist."

prejšnji članek
Sopranosi z najbolj žensko skladbo doslej
Svet slavnih
Sopranosi z najbolj žensko skladbo doslej
naslednji članek
Princ Harry šokiral že z naslovom svoje biografije
Svet slavnih
Princ Harry šokiral že z naslovom svoje biografije