franci kek
Lady

Petru Vilfanu je dal banano

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Ansambel Zadetek opeva lepoto slovenske TikTok zvezde

28. 10. 2022; 11.00
Avtor: V.M.
šaci

Šaci foto: edit: njena.si

Naključno druženje na zabavi je rodilo novo sodelovanje. Glasbeno ustvarjanje simpatičnih fantov ansambla Zadetek je namreč z nagajivo polko popestril legendarni Daniel Popović, skrivnostno zgodbo pa pred vaše oči slika hčerka njegove soproge, TikTok zvezda Riya Damyanti, katere lepoto fantje opevajo v videospotu.

Fantje ansambla Zadetek so v tem tednu predstavili novo pesem, na katero so še posebej ponosni. Nagajiva polka z naslovom Šaci je namreč nastala v sodelovanju z legendarnim Danielom Popovićem, ki je avtor skladbe ter soavtor aranžmaja in besedila, ki mu je življenje vdahnil tudi avtor uspešnic Drago Horvat.

Prvo sodelovanje z Danielom. foto: PR

Kako se je Daniel znašel v narodno-zabavni zgodbi?

Daniela so člani zasedbe povsem po naključju srečali na zabavi in hitro spletli navezo, iz katere se je rodilo sodelovanje. »Očitno so ga zmeraj srbeli prsti tudi po slovenski narodni glasbi in tako smo skupaj poskusili ustvariti nekaj novega, nastal pa je odličen izdelek. Ustvarjanje je bilo zelo zabavno, saj smo se ogromno presmejali in drug od drugega tudi marsikaj naučili,« so nam pojasnili člani zasedbe, ki ne skrivajo veselja, ker po več kot dveh letih premora v svet pošiljajo nov glasbeni izdelek.

V spotu Zadetkov je nastopila Riya Damyanti foto: PR

Mlajšo publiko privabili s TikTok zvezdo Riyo Damyanti

Zgodbo nagajive polke so pred oči poslušalcev pričarali z videospotom, v katerem je v igralske čevlje stopila TikTok zvezda Patricija Štifter, znana po umetniškem imenu Riya Damyanti. »Patricija se je v vlogi naše Šaci odlično odrezala. Imeli smo krasen, a dolg snemalni dan v Mariboru, kjer smo se veliko presmejali in tako prežeti s pozitivno energijo ustvarili odličen izdelek.«

Kaj skrivajo simpatični fantje?

In o čem pravzaprav govori skladba z naslovom Šaci? »Neradi pišemo in govorimo o zgodbi te pesmi, saj je za to glasba, besedilo in video - tam smo povedali vse,« so skrivnostni člani ansambla, ki v zgodbi opevajo lepoto nedostopne igralke. Hmmmm, le katero dekle je v resničnem življenju nekomu izmed njih zamajalo tla pod nogami?

Patricija - Riya Damyanti foto: zajem zaslona

No, slednje bo kot kaže ostalo skrivnost, so nam pa zaupali, da lahko prvič v videospotu vidimo njihovega četrtega člana, ki je nemara ravno zaradi svoje rokerske duše deloval nekoliko bolj iz ozadja. »Sani z nami igra že tri leta in je sedaj prvič nastopil v narodno-zabavnem videu. Ker je po duši roker, je ob začetku sodelovanja poznal le malokatero narodno skladbo, kar pa se je v minulih letih spremenilo, saj si sedaj na vsaki zabavi prepeva znane slovenske viže,« se hahljajo Luka, Matic in Sebastian, nato pa brž poudarijo, da se tedaj, ko njihov Sani sede za bobne, sliši vse razen slovenske narodne glasbe.

Sebastijan (bas), Matic (harmonika), Sani (bobni), Luka (kitara) foto: PR

Zadetki navdušeni nad legendarnim Danielom

In v kakšnem spominu jim bo ostalo sodelovanje z Danielom? »Za nas je bilo to sodelovanje čisto nova izkušnja, saj smo do sedaj večino glasbe napisali sami. Kljub dvema sodelovanjema, je bilo tokrat precej drugače, saj Daniel prihaja iz drugačne glasbene zvrsti. Smo pa skupaj preizkusili veliko novosti in tako je nastala Šaci. V veselje in ponos nam je bilo sodelovati s takšno glasbeno legendo kot je Daniel. Najbolj pa nam je pri njemu všeč, da je resnično preprost in dober človek ter dober glasbenik. Ne potrebuje popravljanj in prilagajanj, ampak resnično zapoje, kot je treba, se zna vključiti in improvizirati,« razloži Matic in doda, da so najraje v družbi takšnih glasbenikov.

»Resnično smo hvaležni in veseli za vso podporo, tako od Daniela, njegove soproge Aleksandre, njene hčerke Patricije, kot pravzaprav njihove celotne družine ter naših glasbenih prijateljev in sorodnikov. Vsi so nam priskočili na pomoč v največji možni meri.«

prejšnji članek
Zabava leta - na voljo še zadnje vstopnice
Svet slavnih
Zabava leta - na voljo še zadnje vstopnice
naslednji članek
Kmetija: Tako srečnega in veselega Aljaža še niste videli
Resničnostni šovi
Kmetija: Tako srečnega in veselega Aljaža še niste videli