Severni sij, slovenj gradec
Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz Slovenije

1687541884-dsc07123-1687541751687
Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Modrijani oživeli nikoli dokončano besedilo pokojne umetnice

2. 11. 2022; 09.00
Avtor: V.M. / PR
modrijani

Modrijani in Silvo Pliberšek foto: Promo foto

Modrijani so našli, kar so iskali. Prav posebnega pevca, ki jim je z iskrenim glasom pomagal oživeti nikoli dokončano besedilo legendarne Fanike Požek. Komu so zaupali to vlogo?
Modrijani so iskali pevca, ki prav tako kot oni ljubi slovensko zemljo, besedo in pesem ter je pri tem najbolj pristen in iskren. K sodelovanju so povabili izrednega muzikanta in pevca Silva Pliberška iz Oplotnice. Menijo, da je bila ta pesem ustvarjena tudi za njegov glas.

Rok in Silvo Pliberšek foto: Promo foto

"To besedilo me spominja na mojega starega očeta, ki se je vedno boril za to zemljo. Prav tako se spomnim moje mame, ki se vedno sprašuje, kdo bo skrbel za to zemljo, ko mene več ne bo. To mi je blizu. Te besede, ki so v pesmi, in to zavedanje, da je življenje minljivo, in da je res dragoceno, da nekdo za tabo vzgaja naprej to, kar si ti prej s srcem delal," je o pesmi strnil misli Modrijan Rok.

Fanika Požek foto: Rudi Vlašič

Oj, zemljica je valček, ki ga je na besedilo izredne Fanike Požek napisal Modrijan Rok Švab. Oj, zemljica, kdo poskrbel bo za te je misel in hkrati prošnja, ki so jo Roku v srce vtisnili stari starši in starši. Misel, kdo bo poskrbel za vsak košček zemlje, ki so jo toliko let obdelovali s toliko ene ljubezni in skrbi. Besedilo je eno zadnjih izredne Fanike Požek, ki je napisala nekaj najlepših besedil za slovensko narodno-zabavno glasbo. Delovni naslov pesmi je bil Sled zrelih let. Besedila ni povsem končala, vendar ga Modrijani niti z eno besedo niso spreminjali.
Videospot so Modrijani posneli na Domačiji Gora pod lipo na Tinjski gori pri Zgornji Ložnici. Gora pod lipo slovi po izredni kulinariki in srčnih ljudeh, ki so vedno prijazni gostitelji.
prejšnji članek
Sanjski moški: Popestritev z lanskimi tekmovalkami dosegla nasprotni učinek
Resničnostni šovi
Sanjski moški: Popestritev z lanskimi tekmovalkami dosegla nasprotni učinek
naslednji članek
Brane Kastelic ne skriva navdušenja, shujšal je 24 kilogramov!
Svet slavnih
Brane Kastelic ne skriva navdušenja, shujšal je 24 kilogramov!