pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Za Urbana zbrali 60.000 evrov!

11. 11. 2022; 10.00
Avtor: PR
urban aktual 1

Na hokejski tekmi proti Vorlarlbergu smo skupaj zbrali 60.000 evrov. foto: Radio Aktual

Radio Aktual, Ekipa SN in hokejski klub SŽ Olimpija – so skupaj »nagruntali« akcijo, hokejsko tekmo proti avstrijskemu Vorlarlbergu, za triletnega Urbana s težko gensko boleznijo, in izkupiček tekme in dodanih prostovoljnih prispevkov je nanesel 60.000 evrov.

Opogumljeni s takšnim uspehom gremo naprej: v ponedeljek, 14. novembra se bo začela dobrodelna dražba hokejskega dresa igralca Olimpije Carla Neilla, s podpisi vseh igralcev Olimpije, končala pa se bo v ponedeljek, 22. novembra. Izklicna cena za dres je 100 evrov, draži se po 50 evrov.

Aktualovca Žana Vidmar in Klemen Bunderla, novinar EkipeSN Andrej Miljković in hokejista Olimpije Žiga Pance in Carl Neill ponosno napovedujejo dražbo dresa Olimpije za malega Urbana. foto: Radio Aktual

V studio radia Aktual sta ponovno prišla kapetan HK SŽ Olimpija Žiga Pance in Kanadčan Carl Neill. Čustveno sta pripovedovala, kako močna je bila podpora gledalcev, ki so prišli gledat tekmo za Urbana, in igralci Olimpije so seveda premagali avstrijski Vorlarlberg s 6 proti 2, kot so v šali, pri napovedi tekme na radiu tudi obljubili. Zmagali so za Urbana! »Tekma je bila res emocionalna,« je povedal Žiga Pance. »Takšne zgodbe se te dotaknejo. Zmage in porazi ne pomenijo nič. Pustili smo srce na igrišču, in to se je poznalo.« Njegov soigralec Carl Neill pa: »Ta tekma je bila res posebna, igrali smo za višji, plemenit namen.« Carl je že takoj po tekmi podaril malemu Urbanu, ki je bil na tekmi in vrgel začetni plošček, svoj podpisan dres, kot spodbudo pri okrevanju. Celoten izkupiček tekme in celotne akcije, nekaj so dodali še igralci Olimpije in sponzorji, pa ljudje preko sms sporočil, je 60.000 evrov. Na tribunah je bilo ogromno gledalcev in Žiga Pance si je zaželel, da bi bilo tako na vseh tekmah, saj tako igralci dobijo še dodatno motivacijo za igro. »Igrali smo kot prerojeni,« je bil zadovoljen Pance. »Urban je prinesel srečo nam, mi smo pomagali njemu. Ne bi se branili še kakšne takšne pomoči in tekme«, je zadovoljno sklenil.

Kapetan Olimpije Žiga Pance in branilec Carl Neill imata v roki dres iz Lige prvakov s podpisi vseh hokejistov Olimpije, ki je na dražbi na spletni strani radia Aktual. foto: Radio Aktual

Carl Neill, nedavna pridobitev hokejskega kluba, pa je Urbanovo zgodbo delil še s svojimi rojaki, Kandančani, prijatelji, mediji in organizacijami, ki jih je spoznal na svoji športni poti. Urbanova zgodba se je močno dotaknila tudi njega.

prejšnji članek
Tega niso pokazali: Jan odšel, ker ni čutil prstov
Svet slavnih
Tega niso pokazali: Jan odšel, ker ni čutil prstov
naslednji članek
Slovenski glasbenik pristal na operacijski mizi
Svet slavnih
Slovenski glasbenik pristal na operacijski mizi