stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Slovenija v žaklju ali ko je dovoljeno vse

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Carlos Ponce: Sem preveč klasičen, da bi upodabljal latino moškega

15. 11. 2022; 12.00
Avtor: Katja Kaja Mejač
Carlos Ponce naslovna

Carlos Ponce v Ljubljani foto: Profimedia

Pred dnevi je Slovenijo obiskal priznani in uveljavljeni igralec Carlos Ponce. Čeprav je morda širši javnosti znan kot igralec iz telenovel, je vse prej kot samo to. Slovenska javnost ga je spoznala že v seriji Sedma nebesa, kjer je nekaj sezon upodabljal moža najstarejše hčere Mary Camden, ki jo je igrala Jessica Biel. Kasneje je v vlogi vročega učitelja joge zaigral tudi v filmu Počitnice za odrasle in drugih hollywoodskih produkcijah, seriji Lipstick Jungle in seveda že omenjenih telenovelah, med katerimi so Padli angel, Drugače srečna, Sebična ljubezen, Sladka skrivnost. Odmevni pa sta tudi njegova glasbena in voditeljska kariera.

50-letni Portoričan kubanskih korenin Carlos Ponce danes živi v Miamiju, kjer tudi dela in ustvarja. S prvo ženo, ki jo je spoznal še v srednji šoli, je bil poročen 14 let, par pa ima tudi štiri otroke. Biološka sinova Giancarla in Sebastiána ter iz Rusije posvojeni dvojčici Savannah in Sienno. Dekleti danes tudi živita z očetom in njegovo drugo ženo, priznano mehiško voditeljico in televizijsko osebnostjo Karino Banda.

Carlos Ponce v družbi žene, mehiške televizijske voditeljice Karine Banda foto: Profimedia

Par se je sicer poročil že leta 2020, a je uradno zabavo ob velikem dnevu pripravil šele letos. Kljub zvezdniškemu statusu je Carlos v našem pogovoru pokazal, da je v prvi vrsti sproščen in vedno nasmejan človek, ki je vedno dostopen tudi svojim oboževalcem. V pogovoru pa je spregovoril tako o raznolikosti produkcij v špansko govorečih državah in Hollywoodu, družini in razkril, s katero težavo se največkrat sooča v svoji karieri. 

V filmu Počitnice za odrasle v družbi Kristen Bell, Malin Akerman in Kristin Davis foto: Profimedia


Vam je všeč, da na neki način ostajate v stiku z oboževalci, podobno kot na takšnem dogodku, kot ste se ga udeležili v Sloveniji?
To, da sem v nekakšnem stiku z oboževalci, ali mene, mojega dela, ali projekta, pri katerem sodelujem, mi je zelo všeč. Gre za blagoslov tega, da si prepoznaven, da je prepoznavno tvoje delo in tvoj trud. Ko imaš koncert ali nastopaš v gledališču, dobiš instanten odziv z aplavzom. Na televiziji pa se v resnici sprašuješ, kakšen je odziv, ali je bilo ljudem všeč, v resnici si neveden. Takšni dogodki, srečanja z oboževalci, premiere, so priložnost, da dobiš nekakšen odziv. Ne gre za ego, ampak za dejansko potrditev tega, da je publika sprejela tvoje delo.

Kaj pa dogodki, kot je bilo srečanje z oboževalci v Sloveniji? Startalks so pripravili intervju v živo pred oboževalci, fotografiranja, srečanje ena na ena ... Ste se česa podobnega že udeležili v Mehiki ali Združenih državah Amerike?
Morda podobnih, vendar je bil format morda nekoliko drugačen. Organizirajo se dogodki v glasbenih založbah, na sejmih ... Ko sem sodeloval pri animiranih filmih, je zelo priljubljen dogodek Comic-Con, ki se ga ljudje udeležijo predvsem zato, da vidijo, kdo je nekemu liku posodil glas, in da se z njim fotografirajo.



V katerem jeziku, španščini ali angleščini, raje ustvarjate? V resnici imate karieri močno zasidrani v obeh jezikih in hkrati na zelo različnih žanrskih področjih.
Tako je, gre za zelo različni področji in v resnici v obeh jezikih delam v različnih žanrih. V španščini sem lahko pri likih bolj raznolik, predvsem zato, ker mi to dopustijo. V angleščini pa moram iskati specifično delo, predvsem zaradi stereotipov.

»To, da sem v nekakšnem stiku z oboževalci, ali mene, mojega dela, ali projekta, pri katerem sodelujem, mi je zelo všeč. Gre za blagoslov tega, da si prepoznaven, da je prepoznavno tvoje delo in tvoj trud.«


Kaj mislite s tem?
Obstajajo močni stereotipi, kakšen je latino moški. Prepričan sem, da po celem svetu, ne zgolj v Združenih državah Amerike in v Hollywoodu. Imam svetle lase, zelene oči ... V resnici sem po videzu preveč klasičen prebivalec Združenih držav, da bi upodabljal latino moškega, hkrati pa preveč latino moški, da bi upodabljal Američana. Moja ekipa zato ve, da me ne prijavlja na avdicije za tiste produkcije, kjer iščejo Paca, Panca, Joseja, saj si me tam že vnaprej ne želijo. Udeležujem se bolj avdicij, kjer morda iščejo Evropejca, ker lažje upodabljam Španca kot Portoričana, od koder v resnici prihajam. Še raje pa vidim, če v ameriški produkciji ne upodabljam lika, ki je zaznamovan z mojim projektom.

Nimate težav z naglasom?
V resnici imam odličen posluh in oba jezika zelo obvladam. V španščini sem sposoben govoriti celo z različnimi španskimi naglasi, recimo argentinskem, kolumbijskem ... Celo v angleškem jeziku kar obvladam newyorški, floridski, losangeleški in teksaški naglas.

Na kateri svoj projekt ste najbolj ponosni?
Na veliko manjših, ki javno niso bili tako prepoznavni, ampak so meni osebno prinesli več. Ponosen sem na projekte, pri katerih sem sodeloval kot pisec ali avtor, pa potem v javnosti nisem bil izpostavljen. Morda predvsem zato, ker gre za dela, ki sem jih delal zaradi svoje duše. Sem pa ponosen na vse, kar sem v svoji karieri ustvaril.


Kaj pa je najtežje pri tem, da ustvarjate in ste pri tem uspešni, v glasbi, filmu, na televiziji?
Veliko ljudi, tudi jaz sem med njimi, bo reklo, da čas, ki ga ne moreš preživeti z družino. Veliko je odrekanj, veliko časa si odsoten in izpustiš številne trenutke. Pomembno pa je tudi to, da v resnici nimaš stika z realnostjo. Ko si stran od družine in ljubljenih, ti ljudje, ki te ne poznajo, govorijo stvari, ki jih želiš slišati in jim začneš verjeti. Doma pa te postavijo na realna tla.

Na dogodku v Ljubljani foto: Mediaspeed

Kako je družina, otroci?
Z vso dušo ljubim svojo družino, svoje otroke, ki jih imam z nekdanjo ženo. Ampak imamo odličen odnos, dve celo živita z mano v Miamiju. Na vse sem zelo ponosen in vsak dan se slišimo preko videoklica.

Obisk v Ljubljani oziroma Sloveniji ste nekoliko skrajšali, za tem pa se skriva zanimiva zgodba?
Tako je, z ženo bi morala biti tu nekaj dni dlje, vendar sva se nekoliko zadržala v Turčiji, kjer snemava nov resničnostni šov, kot voditelja, ne kot udeleženca (smeh). Žena se je zaljubila v dva potepuška psa in se je odločila, da ju bo peljala v Miami. Zato sva morala v Carigrad, da sva uredila papirje, ju odpeljala k veterinarju. Doma pa že imava enega in bo zagotovo jezen, ko se vrneva.

Slovenijo sta si vseeno uspela ogledati?
Sprehodili smo se po Ljubljani, šli v nekaj restavracij, si ogledali glavno cerkev ... Odšli pa smo tudi na Bled in blejski otok.

V Ljubljani je skupaj z Isaacom Palmo poprijel tudi za mikrofon in seveda navdušil. foto: Jaka Kniplič



Veliko sva govorila o karieri, kaj pa prosti čas? Kaj Carlos Ponce počne za sprostitev?
Vse, kar je povezano z vodo. Uživam na vodi, jezerih, morju, rekah. Vedno, ko lahko, počnem nekaj povezanega z vodo in vodnimi aktivnostmi. Uživam pa tudi v vožnji z motorjem in vetrni terapiji, ki jo dobim med vožnjo (smeh).

Imate kakšno sporočilo za slovenske oboževalce?
Vesel sem, da sem po štirih letih dogovorov končno lahko obiskal vašo prelepo državo. Zelo sem hvaležen za vso ljubezen in podporo, ki jo imam tudi tukaj.

prejšnji članek
Odštekana sladica: Mandarinina rulada
Kulinarika
Odštekana sladica: Mandarinina rulada
naslednji članek
Toplo vam bo pri srcu: Poglejte, kako Alen Kobilica žari od sreče
Svet slavnih
Toplo vam bo pri srcu: Poglejte, kako Alen Kobilica žari od sreče
#nasazenazenska
nasazenazenska