Progasti goz foto Davorin Tome
Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je nenevarna, a zelo koristna na naših vrtovih

1695633573-dsc09685-1695633263267
Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Na odru izgubim glavo, tam pustim srce in dušo

26. 11. 2022; 09.00
Avtor: Katja Kaja Mejač
luka-nižetić

Luka Nižetić foto: PR

Vedno poln energije, dostopen, prijazen, predvsem pa odličen glasbenik, ki glasbo kot tako tudi obožuje. Luka Nižetić je vse od začetka svoje kariere zelo priljubljen tudi v Sloveniji. Pesem Proljeće je še danes del vsake dobre zabave, izpustiti pa ne gre niti pesmi Prava ljubav, ki jo je izdal skupaj z Lano Jurčević. Luka bo v petek, 2. decembra, sploh prvič v svoji bogati karieri v Sloveniji nastopil pred tako številno publiko, kot jo lahko pričakujemo na Aktualovem 15. rojstnem dnevu v ljubljanski Areni Stožice. V našem pogovoru pa je spregovoril tako o omenjenem koncertu, neverjetni energiji in bogati glasbeni karieri.

Dvajset let kariere, kaj se je v vseh teh letih spremenilo?



Vse in nič. Ko pogledam fotografije izpred 15 ali 20 let, si rečem – ojoj, to je bilo pred sto milijoni let. Po drugi strani pa se počutim, kot da se je vse dogajalo pred dvema mesecema. Tako hitro mineva čas, to me v resnici najbolj teži. Zato zdaj uživam v vsakem trenutku, ne želim preveč razmišljati za naprej. V smislu – kako bom, kaj bom, kaj moram in česa mi ni treba. Ne, moram uživati v tem trenutku. Zdaj in moram biti tu. Ker čas resnično hitro mineva. 20 let je minilo kot v 20 minutah. Želim, da naslednjih 20 let mine bolj počasi in da bom sam v vsakem trenutku 100-odstotno prisoten.

Luka se v 20 letih kariere ni spremenil samo karakterno, ampak tudi vizualno - dokaz so tudi številne tetovaže. foto: Marko Vavpotič/M24.si



Zelo prisotni pa ste na odru. V Tvornici kulture v Zagrebu ste si poškodovali gleženj, v Splitu ste padli z odra ...

Padel na rit (smeh). Očitno so padci sestavni del mojih koncertov. Predvsem zato, ker izgubim glavo, oder mi predstavlja prostor brez meja, grem do konca, vedno dam 120 odstotkov. Tam pustim srce in dušo. V Zagrebu sem skočil z odra med publiko, zataknil sem se za reflektor in narobe pristal na nogo, si strgal vse ligamente, tako da imamo malce večji problem. Amapak! Do 2. decembra in praznovanja Aktualovega rojstnega dne se bodo ti zacelili, da bom lahko spet skakal (smeh). Resno, moram malo bolj paziti. Ker so mi rekli, da če spet narobe obremenim ta gleženj, to ne bo dobro.


Aktualov 15. rojstni dan
Luka Nižetić je eden od številnih nastopajočih, ki bodo popestrili letošnji koncert ob 15. rojstnem dnevu Radia Aktual v petek, 2. decembra, v Areni Stožice. Poleg Luke boste na koncertu lahko uživali tudi v glasbi Jasmina Stavrosa, Lidije Bačić, Klape Rišpet, Vesne Pisarović, Joleta, slovenske zasedbe Rok 'n' Band in številnih glasbenih presenečenj, ki jih pripravlja organizator koncerta Event24. Vstopnice so že naprodaj! >>KLIKNITE TUKAJ<<

Na Aktualovem koncertu bo veliko izvajalcev iz Splita in okolice. Ravno vi ste na Splitskem festivalu navdušili s pesmijo Kad se rodiš usrid Splita, ki govori prav o tem fenomenu, koliko glasbenikov, športnikov in drugih lepotic prihaja iz vašega kraja. Kje je skrivnost?



V resnici tega nihče ne zna pojasniti, če bi lahko, bi imeli nekakšen recept, po katerem bi se drugi ravnali. Morda gre za našo malo noro mentaliteto, morda je klima, mogoče skupek vsega. Nekaj je v zraku, predvsem ko govorimo o glasbi. Toliko izvajalcev popularne in zabavne glasbe, toliko avtorjev, navdiha ... Slednjega res ne manjka, v morju, v zelo zanimivih ljudeh, soncu ... Zelo navdihujoče je odraščati v Splitu. Seveda iz tega pridejo dobre kreativne stvari.

Na sceni ste več kot 20 let. Že na začetku te ste bili zelo priljubljeni v Sloveniji, kljub temu pa pri nas še niste nastopili na kakšnem velikem koncertu?

Res je. Predvsem v tem prvem delu kariere je bilo kar nekaj manjših nastopov. Nato je bilo nekaj premora, zdaj pa se počasi vračamo. Lepo so se prijele nove pesmi in tudi že novi album. Upam, da je to napoved nečesa res dobrega v Sloveniji. Zagotovo bomo delali tudi tu, imam že nekaj prostorov, na katere ciljam. Za začetek pa prihajam na Aktualov rojstni dan 2. decembra. Tega se res veselim, v Areni Stožice nisem še nikoli nastopil, nikoli pred tako številno publiko v Sloveniji. Potem pa bomo videli, gotovo se še kdaj vidimo.

Kaj vam pomeni slovenska publika?

Vesel sem, da se vračam v Slovenijo, saj smo se tu vedno zabavali. Rad imam, ko ljudje svoje skrbi pustijo doma in se na ta koncert spomnimo, ko nam je v življenju težko. Tukaj sem vedno doživel takšne lepe in zabavne trenutke. 

Vrnitve na slovenske odre in nastopa na praznovanju Aktualovega rojstnega dne, 2. decembra, se zelo veseli. foto: Marko Vavpotič/M24.si

prejšnji članek
Zaradi Jureta Koširja je bilo njeno doživetje Exatlona lepše
Svet slavnih
Zaradi Jureta Koširja je bilo njeno doživetje Exatlona lepše
naslednji članek
Mladim je potrebno ponuditi prostor za razvoj
Moda&Lepota
Mladim je potrebno ponuditi prostor za razvoj