Šolta
Svet24.si

Foto: Na priljubljenem hrvaškem otoku z dodatnimi kamerami nad obiskovalce

1695633573-dsc09685-1695633263267
Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Velik uspeh romana Belo se pere na devetdeset Bronje Žakelj

28. 11. 2022; 09.00
Avtor: K.M.
bronja žakelj

Bronja Žakelj foto: STA

Pred štirimi leti izdan in večkrat ponatisnjen avtobiografski roman Belo se pere na devetdeset je dosegel pomemben mejnik.

Zadnji dan Slovenskega knjižnega sejma, ki je letos potekal na Gospodarskem razstavišču, je založba Beletrina na svoji stojnici počastila pomemben literarno-založniški, pa tudi avtorski mejnik: prodajo 20.000 izvodov pred štirimi leti izdanega in večkrat ponatisnjenega avtobiografskega romana Belo se pere na devetdeset Bronje Žakelj. Popoldanskega dogodka se je poleg avtorice Žakelj, ki je bila na izjemno obiskani stojnici na voljo za podpisovanje knjig, udeležil tudi direktor Beletrine Mitja Čander, ki avtorice seveda ni pozabil obdarovati s šopkom rož.

Bronja Žakelj Belo se pere na devetdeset foto: Beletrina

Literarna uspešnica

Tako avtorica kot založba Beletrina se nadejajo, da pot literarne uspešnice o soočanju s smrtjo svojcev in svojo lastno boleznijo – literarne uspešnice o univerzalnih temah, torej – po nedavnemu dosežku ni končana. Bronja Žakelj je tovrstne bralske pozornosti izjemno vesela in zaradi nje prav tako počaščena. Ali ji to daje zagon za nadaljnje ustvarjanje? Na nedeljsko popoldne je na Beletrinini stojnici dejala, da tovrstne odzive bolj kot vzpodbudo čuti kot veliko odgovornost. »Najbrž bi si marsikdo želel izkoristiti val uspeha in mrzlično pisati naprej, a meni se tako v življenju kot v literaturi upira pragmatičnost in preračunljivost. Naslednjega dela se bom lotila, ko in če bom imela kaj povedati. Bralkam, bralcem in sebi.«

prejšnji članek
Manja po šovu o največjem TV škandalu v zgodovini Kmetije
Resničnostni šovi
Manja po šovu o največjem TV škandalu v zgodovini Kmetije
naslednji članek
BQL: Anej pozabljiv, Rok pa rad dolgo spi
Svet slavnih
BQL: Anej pozabljiv, Rok pa rad dolgo spi